Covid-19 nu mai trebuie să facă pauză doar atunci când fumezi sau mănânci pe stradă – Opinie

Avocatul Minodora Ion a făcut un prim pas în ceea ce privește eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis, miercuri, că purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise este ilegală, după ce Minodora Ion a acționat în instanță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Totuși, decizia magistraților bucureșteni nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs de DSU.

Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, se precizează în decizia pronunțată de judecătorii CAB.

Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa!
Am castigat procesul cu Arafat in prima instanta.
Nici nu-mi vine sa cred.
Instanta a dispus ca masura obligarii de a purta masca in spatii deschise este nelegala.
Solutia poate fi atacata cu recurs in 2 zile de la comunicarea hotararii.”, este anunțul făcut, pe Facebook, de avocatul constănțean.

Odată cu această decizie a CAB, ar putea fi anulată și excepția profund neconstituțională făcută de autorități, anumeeste permisă înlăturarea măștii de protecție pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi”.

Aceasă prevedere ne-a demonstrat, pe timp de pandemie, că nu toți suntem egali în fața legii.

Mai exact, am putea deduce că, potrivit hotărârii CNSU prin care  fumătorii sau cei care mănâncă pe stradă sunt exceptați de la purtarea măștii de protecție, noul coronavirus face pauză atunci când fumezi o țigară sau mănânci o pungă de pufuleți.

Unii dintre voi veți spune, poate, că e un lucru mărunt. Așa o fi. Dar de ce eu, ca nefumător, sunt obligat să port masca de protecție încontinuu, iar un fumător și-o poate înlătura oricând dorește, printr-un singur fum?

În concluzie, când noi nu vrem să luptăm împotriva unor astfel de măsuri arbitrare, mai putem cere oare eliminarea pensiilor speciale?

Eugen DINU – Comentariul este asumat integral de autor

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare