Cozmin Gușă: ‘Operațiunea gândită de Ludovic Orban e simplă și jegoasă’

Cozmin Gușă, analist politic și membru PSD susține pe pagina sa de Facebook, că ”Șefii partidelor își pedepsesc adversarii interni furnizând presei detalii infamante despre aceștia, apoi comandând articole entităților media mufate prin contracte directe la bugetul partidului”.

”LuCOVID MUTĂ ÎN PRESĂ LUPTA DIN PNL. O FACE „CU MANTĂ” ȘI PE BANII PARTIDULUI …
PRESA A DEVENIT AGENȚIE DE PR, LA CHEREMUL LIDERILOR POLITICI.
De când statul român (adică noi) sponsorizează gras activitatea partidelor, s-au petrecut 2 lucruri cu consecințe nocive pentru democrația internă de partid, respectiv pentru libertatea de exprimare în mass-media.
Șefii partidelor își pedepsesc adversarii interni furnizând presei detalii infamante despre aceștia, apoi comandând articole entităților media mufate prin contracte directe la bugetul partidului. A dispărut astfel dezbaterea internă, de idei, deoarece aproape nimeni nu mai comentează deciziile liderilor, de frica defăimării în presă. În același timp, respectivii lideri capătă o putere artificială, direct proporțională cu banii cheltuiți în mass-media, de ordinul milioanelor de euro în cazul PNL și PSD.
La nivelul presei, fenomenul are consecințe la fel de grave. Articolele despre politică și politicieni și-au pierdut obiectivitatea, deoarece acestea nu mai atacă derapajele liderilor care le livrează banii, mulțumindu-se să încaseze sumele și discutând doar în baza comenzilor venite pe linie de partid. În mod evident, nu mai putem vorbi deci despre libertate de exprimare, presa devenind strict o AGENȚIE DE PR, o afacere banală și previzibilă alimentată cu bani de la statul român.
Nici nu are rost să detaliez consecințele pentru sănătatea democrației și a gândirii publice, le pricepe oricine. Are sens să vă zic însă că ăsta e un drum fără întoarcere, compromisurile și decăderea generate de ce-am descris mai sus, îi prind pe toți cei implicați într-o plasă a neputinței de unde nu vor mai putea ieși.
Pot da exemplul proaspăt al avalanșei de articole despre cât câștigă BLONDA LUI BOC, cam orice site deschideam în ultimele 2 zile, aflam despre așa-ceva. Operațiunea gândită de LuCOVID&Company e simplă și jegoasă: ca să acopere vociferările clujenilor despre rușinea de a căpăta prefect UDMR (operațiune sofisticată a lui Iohannis, venită după oferirea udemeriștilor pe tavă a Ministerului Dezvoltării!), au fost furnizate datele de salarizare ale respectivei doamne, apoi multiplicate prin știri comandate peste tot, din care nu trebuia să lipsească numele lui BOC, chiar dacă femeia nu mai lucrează cu primarul Clujului de câțiva ani. Aici adăugați că operațiunea o fi fost comandată presei de către vreunul din tripleta LuCOVIDULUI, Costel Barbu, Antonel Tănase sau Ionel Dancă, la rândul lor beneficiarii unor sume chiar mai mari decât ale „blondei”, și-atunci jegoșenia protagoniștilor vă apare și mai clar. La fel s-a întâmplat acum câteva săptămâni și cu Rareș Bogdan, ce s-a trezit în cap cu găleți de lături pentru că a discutat despre nepriceperea lui LuCOVID ca lider de partid.
Desigur că ce vorbesc aici descrie slăbiciunea tuturor celor implicați, „călăi și victime” deopotrivă, unii că se știu incompetenți, ceilalți că sunt blocați prin șantaje. Presa participantă poate fi descrisă și ea prin toate epitetele de mai sus, plus alte câteva, ce-i vor marca însă extincția pe termen scurt …”, a scris Cozmin Gușă pe Facebook

Citește și: 

Super veste pentru acești angajați! Prin ce mod pot obține finanțare pentru cumpărarea unei case

După Irina Alexe, Lucian Bode mai aduce un pensionar special la șefia Ministerul de Interne! Pe filieră PNL, un fost comisar-șef de la Pașapoarte ajunge secretar MAI!

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare