Creează un spaţiu de relaxare la tine acasă: 3 idei simple

Acasă nu este doar locul unde dormi, găteşti sau iei masa. Casa ta are rolul de a-ţi servi şi că loc în care să te poţi relaxa, să poţi face ce îţi place sau să poţi să îţi practici hobby-urile. Nu trebuie să cauţi metode de relaxare şi destresare doar în afara casei. Există soluţii prin care îţi poţi crea propriul spaţiu de linişte şi voie bună chiar la tine acasă. Nu contează că locuieşti într-un studio, un apartament sau o casă pe pământ.

Cel mai important lucru atunci când creezi o zonă de relaxare în propria casă este să ţii cont de ce anume îţi aduce ţie linişte şi stare de bine. Poate fi vorba despre un hobby, un loc în care să creezi, o zonă de sport sau un spaţiu de lectură. Din fericire, foarte multe spaţii de relaxare se pot gândi astfel încât să îţi permită să desfăşori mai mult decât o singură activitate.

Dacă vrei să ai propriul colţişor de linişte şi energie pozitivă în propria ta casă, trebuie să ştii că nu ai nevoie de sume imense de bani sau renovări de anvergură. Descoperă 3 idei simple pentru a crea un spaţiu perfect pentru relaxare acasă:

Fotoliul şi veioza

Această idee este foarte simplu de pus în practică. Este ideală pentru a crea un spaţiu de lectură, de meditaţie sau de creaţie. Se poate amenaja uşor atât în dormitor, living, cât şi în oricare altă cameră. Ai nevoie de un fotoliu comod, pe care să îl amplasezi într-un colţ al camerei, de preferat în apropierea ferestrei. De ce? Ei bine, lumina naturală îţi va fi de folos atunci când vrei să citeşti în timpul zilei sau vrei să coşi, croşetezi, desenezi sau să scrii.

Sfatul nostru este să alegi un fotoliu cu taburet pentru picioare, astfel încât să poţi sta comod oricând simţi nevoia.

Vei mai avea nevoie de o veioză, pe care să o amplasezi aproape de fotoliu, în stânga sau în dreapta acestuia. 

Veioza este necesară pentru serile sau nopţile când vrei să citeşti sau să lucrezi la diverse proiecte. Nu uita că vei mai avea nevoie de o priză în apropiere, pentru a conecta veioza la o sursă de curent electric.

Locul pentru sport

Relaxarea se poate face şi într-un mod activ. Sportul acasă poate fi o metodă axcelenta de a avea grijă de sănătatea ta, de a-ţi oferi clipe doar pentru tine şi de a scăpa de stresul acumulat la job.

Îţi poţi crea o zonă de sport chiar la tine acasă, fără să ai nevoie de echipamente scumpe sau aparate greu de montat. Zona de sport se poate crea în living, în dormitor sau chiar pe balcon, în funcţie de spaţiul de care dispui şi de preferinţele tale.

Pentru început, alege echipamente de bază, precum ganterele, salteaua de izopren şi benzile elastice. Dacă îţi place să faci exerciţii cardio poţi adăuga un stepper sau o bandă de alergat de mici dimensiuni.

Atelierul de creaţie

Există multe moduri prin care poţi crea, de la croitorie şi până la bijuterii handmade sau scris. Indiferent de modul în care alegi să dai viaţa ideilor tale, îţi poţi face acasă propriul atelier. Alege dormitorul, camera de zi, o cameră goală sau orice alt loc doreşti. Pentru un atelier mic vei avea nevoie de un birou de dimensiuni porivite şi un scaun confortabil. Mai apoi, adaugă elementele specifice pasiunii tale. 

Pentru a scrie ai nevoie un laptop, instrumente de scris şi caiete sau agende. Pentru croitorie vei avea nevoie de maşină de cusut, tipare şi consumabile. Alege obiectele de care ai nevoie şi creează-ţi un mic atelier chiar în intimitatea casei tale.

Să ai propriul spaţiu de relaxare în casa ta nu trebuie să fie un vis îndepărtat. Inspiră-te din ideile de mai sus şi amenajează-ţi un mic colţ de voie bună în propria casă fără să cheltui o avere sau să fie necesar să renovezi.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare