sursa foto:  romania-insider.com

Cristoiu: ‘Iohannis vrea să arunce povara nenorocirilor provocate de manipulare pe seama lui Raed Arafat’

Jurnalistul Ion Cristoiu precizează că, ”prin mesajul de ieri Klaus Iohannis a creat premisele pentru ca, la o adică, să arunce povara nenorocirilor provocate de manipulare pe seama lui Raed Arafat”, conform cristoiublog.ro.

Redăm integral editorialul :

„La finele vizitei întreprinse la Institutul Cantacuzino, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă în aer liber, alcătuită dintr-un Statement şi o sesiune scurtă de întrebări şi răspunsuri. Nu încape îndoială că deplasarea în realităţi a fost un pretext pentru o intervenţie în spaţiul public. Acţiunea, ca să-i zicem aşa, prinsese contur încă de marţi, 7 iulie 2020. Cîteva site -uri de tip U. M. se ridicaseră pe vîrfuri prin comandanţii lor pentru a întreba de ce tace preşedintele. Impresia că preşedintele s-a grăbit să dea curs sugestiilor venite de la căpitani şi colonelese e falsă.

În realitate, site-urile respective, parte componentă a Presei prezidenţiale de veacuri, au avut misiunea de a pregăti terenul pentru deşteptarea mediatică a preşedintelui. În Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro înalţ, a nu ştiu cîta oară, cu sentimentul că ridic privirile spre Strălucitul Padişah, rugămintea ca preşedintele să renunţe la năravul prost de a nu anunţa ora precisă a conferinţei sale de presă.

 

Un preşedinte e de presupus că are o agendă riguroasă.

 

Nu cred că vizita la Institut nu se putea înscrie în anumite hotare de timp, astfel încît opinia publică să ştie chiar cu o zi înainte ora la care cucul pendulei prezidenţiale se va manifesta mediatic. Şi miercuri însă, administraţia prezidenţială n-a precizat ora conferinţei, lăsînd presa, opinia publică să-i pîndească ieşirea de la Institutul Cantacuzino.

Plutirea în ceaţă de miercuri, 8 iulie 2020, s-a concretizat în luarea prin surprindere a televiziunilor de ştiri. România Tv, care-şi programase calupul de publicitate la 17.30, a intrat în transmisia directă cu întîrziere, lipsindu-şi telespectatorii de o parte însemnată din Statement. Dincolo de aceste pagube în planul mediatizării, lăsarea orei de debut a intervenţiei publice la voia întîmplării întreţine imaginea unui conducător neamţ, care, spre deosebire de Carol I, s-a infectat cu virusul moldo-valah al delăsării.

Deoarece la ora 18, începea dialogul meu pe cristoiuTv cu Gheorghe Piperea, mult aşteptat de telespectatorii mei, care au reuşit să nu se lase drogaţi de panica întreţinută de Cioclii Apocaliptici, am discutat cu domnia sa o posibilă amînare cu cîteva minute a debutului pentru a prinde presupusa conferinţă de presă. Gheorghe Piperea era convins că preşedintele va anunţa iminenţa stării de urgenţă. Mai prudent, am răspuns că nu cred asta, ar fi riscant pentru Klaus Iohannis, informat de SRI despre starea de spirit a românilor, dar că totuşi conferinţa va fi dominată de viziunile de Ciocli Apocaliptici.

 

Spre surprinderea amîndurora, Klaus Iohannis a dat un mesaj mai degrabă în direcţia revenirii la normal decît a revenirii la Starea de urgenţă.

 

Indiscutabil, absenţa delirului panicard şi a stropşirii la poporul român din mesajele de pînă acum nu înseamnă o schimbare a lui Klaus Iohannis în privinţa restricţiilor impuse de starea de alertă. Emmanuel Macron a înlocuit pe premierul Edouard Philippe, intrat în conştiinţa francezilor ca premierul lui Confinement, cu Jean Castex, premierul specializat în Deconfinement.

Prin asta preşedintele francez a dat semnalul că epoca neagră a Crizei Sănătăţii s-a încheiat. S-a ivit Epoca luminoasă a revenirii la normal. E greu de crezut că Klaus Iohannis va da vreodată românilor un semnal de o asemenea amploare. Nu de alta, dar domnia sa, cu o personalitate funcţionînd esenţial pe minimum consum de energie, aparţinînd celor despre care românii spun că nu vor să aibă bătăi de cap, nu va purcede niciodată la un gest revoluţionar precum înlocuirea unui premier al Bolii cu unul al Vieţii.

 

Schimbarea de ton a lui Klaus Iohannis nu înseamnă în nici un caz că România va reveni la normal.

 

Atmosfera de panică, de urechere a poporului român, e în continuare întreţinută de cioclii Apocaliptici, în frunte cu Raed Arafat. Dînd curs contractelor încheiate cu Guvernul, Presa miluită va continua să întreţină atmosfera care să justifice starea de alertă. Chiar miercuri, 8 iulie 2020, Grupul de Comunicare Strategică alcătuit – aşa cum am dezvăluit pe cristoiublog.ro – din foşti ziarişti mediocri deveniţi atîrnători pe la diferite cabinete, atacă în chip mîrşav pe cei care contestă „măsurile laute de autorităţi pentru gestionarea crizei” făcîndu-i responsabili de sporirea numărului de infectări.

 

Mica schimbare la faţă a preşedintelui îşi are cauza în sondajele făcute de SRI, care-i spun că politicienii care susţin Apocalipsa se prăbuşesc la capitolul încredere. Am greşi dacă ne-am grăbi să vedem în momentul de miercuri altceva decît o şmecherie electorală.

 

Practic, atmosfera apocaliptică rămîne. E nevoie de ea pentru a păstra starea de alertă pînă la alegerile locale. Sarcina de a o întreţine le-a revenit Cioclilor apocaliptici precum Raed Arafat. După Mesajul optimist al preşedintelui, Comandantul acţiunii, cum îi place să-şi spună Raed Arafat, a făcut turul televiziunilor pentru a-i scuipa pe cei care nu sînt de acord cu el că revine Apocalipsa.

Dacă pînă la creierul lui Raed Arafat, drogat de beţia puterii de Comandant al Acţiunii ar ajunge măcar un sunet de alarmă dată de realitate, acesta şi-ar da seama că preşedintele l-a lăsat în offsaid. Prin mesajul de ieri Klaus Iohannis a creat premisele pentru ca, la o adică, să arunce povara nenorocirilor provocate de manipulare pe seama lui Raed Arafat.

N-ar fi ceva dificil.

Folosit de Putere ca <idiot util> (persoana manipulată să servească fără să-şi dea seama unei operaţiuni prin exploatarea slăbiciunilor de esenţă), dată fiind grandomania şi beţia dictaturii, Raed Arafat va sfîrşi prin a fi aruncat afară ca un tăciune stins. Nu m-ar mira să fie dat şi pe mîna Parchetului.

Regimul Iohannis va rezolva astfel două obiective:

a) Va scăpa de personajul Raed Arafat transformat în Statuie de Antena 3 de pe vremea războiului cu Traian Băsescu.

b) Va scăpa de la răspundere pentru nenorocirile din Pandemie punîndu-le pe seama Cioclilor Apocaliptici în frunte cu Raed Arafat.

Dacă ne gîndim la cîtă ură stîrneşte în opinia publică în prezent Raed Arafat, sacrificarea lui după folosire va fi nu numai posibilă, dar şi avantajoasă pentru Klaus Iohannis”.

Citește și:

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare