sursa foto:  digifm.ro

Cristoiu: ‘Singura șansă de salvare din criza sanitară este schimbarea guvernului. Trebuie schimbat și Raed Arafat’

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că: ”Trebuie să vină alt guvern, cu alt premier, alt ministru al Sănătății, poate trebuie schimbat și Raed Arafat, schimbat Grupul ăla de Comunicare Strategică. Elementele de neîncredere sunt uriașe”

 

Ion Cristoiu spune că pandemia de coronavirus a scăpat de sub control şi asistăm la plasarea României printre primele ţări afectate de revenirea noului virus.

„Avem de-a face deja cu un dezastru al administrării pandemiei de către Guvern. În perioada stării de urgenţă preşedintele României ieşea aproape zilnic şi lăuda Guvernul pentru felul în care administra pandemia. Pandemia a revenit, a scăpat de sub control şi asistăm la plasarea României printre primele ţări afectate de revenirea coronavirusului. Putem vorbi acum de un dezastru al administrării pandemiei. Judecarea administrării acestei crize, ca şi sporirea numărului de infectări, trebuie să plece de la următoarea realitate: România a intrat în măsuri de relaxare abia pe 15 iunie, care au fost ultimele şi au fost cele mai mici din Europa. În alte ţări a fost deja relaxare totală. Acum au loc măsuri de restricţie, de micşorare a revenirii la normal. Noi aceste măsuri trebuie să le raportăm la 15 iunie”, a explicat jurnalistul.

 

Ion Cristoiu atrage atenţia că numărul cazurilor noi anunţate de România nu este comparabil cu cele din Occident.

 

„Acum România dă înapoi. Revenirea cazurilor de infectări din alte ţări ale Europei are loc după relaxări totale, iar creşterile de cazuri noi sunt raportate la situaţia dinainte de relaxare totală care era aproape de zero. În aceste condiţii, cazurile noi anunţate de România nu sunt comparabile cu cele din Occident. De aia e dezastrul gestionării pandemiei pentru că situaţia este infinit mai rea, după cum anunţă Guvernul, decât în ţările unde de două luni a avut loc o relaxare totală. Dădusem drumul la terase şi acum restrângem activitatea teraselor, dădusem drumul la plaje şi acum introducem obligativitatea cu familiile. Mai mult ca sigur, următoarea fază va fi ca şi la terase, la cafenele, oamenii să stea pe familii. La care se adaugă noţiunea de aglomerat. Conceptul de aglomeraţie este un concept vag. Ca şi în cazul amenzilor, noi trebuie să stabilim precis ce înseamnă”, a subliniat publicistul.

 

Ion Cristoiu afirmă că problema cea mai mare este neîncrederea populaţiei în Guvern şi susţine că singura şansă de salvare din criza sanitară este înlocuirea Cabinetului Orban.

 

„Problema cea mai mare la ora actuală este neîncrederea totală a populaţiei în acest guvern. Singura şansă de salvare din criza sanitară este schimbarea guvernului. Chiar dacă vine tot un guvern PNL, alt premier, alte feţe care să o ia de la zero cu comunicarea publică. Felul în care acest guvern a comunicat cu populaţia a fost dezastruos. Nu se mai poate face nimic cu Guvernul ăsta. A pierdut încrederea populaţiei. PSD este obligat să depună moţiune de cenzură, nu pentru ca să vină el la putere, ci pentru că trebuie să vină alt guvern, cu alt premier, alt ministru al Sănătăţii, poate trebuie schimbat şi Raed Arafat, schimbat Grupul ăla de Comunicare Strategică. Elementele de neîncredere sunt uriaşe”, a avertizat publicistul.

 

Ion Cristoiu spune că printre cauzele care au dus la această criză de neîncredere în Guvern se numără exagerarea atmosferei apocaliptice, contradicţiile, bâlbâielile, decizie de a plăti presa, dar şi raportările de tip ceauşist ale numărului de infectări în timpul stării de urgenţă.

 

„Ivirea pandemiei a fost ploaia de la Waterloo pentru Klaus Iohannis pentru că el îşi făcuse deja planul că are Parlamentul, tot. Acum avem a doua ploaie de la Waterloo (n.r. revenirea pandemiei). El îşi făcuse iluzii exact ca la anticipate. A plouat de două ori la Waterloo-ul lui Klaus Iohannis”, a mai spus publicistul.

Citește și:

Analiză dură: Clasarea din Dosarul 10 August este o invitație la explozie socială. Cine ar fi avut interesul?

EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul-bătăuș! A fost condamnat la închisoare! Decizia nu este definitivă

Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare