EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul-bătăuș! A fost condamnat la închisoare! Decizia nu este definitivă

Dezvăluire Bugetul.ro. Polițistul de la Secția 9 din Capitală, care a aplicat „Legea pumnului” în perioada stării de urgență, pe Șoseaua Pantelimon, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu amânare, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, ca urmare a acordului de recunoaștere. Practic, el nu se va duce după gratii, dacă va respecta măsurile de supraveghere. Decizia magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 nu este definitivă. 

Conform surselor Bugetul.ro, tânărul bătut i-a cerut daune morale polițistului din Capitală, după ce acesta din urmă și-a recunoscut vinovăția. 

Cum agentul din Capitală a considerat că suma care i-a fost cerută, care, potrivit surselor Bugetul.ro, este de aproximativ 5.000 de euro, a fost prea mare, tânărul bătut a mers mai departe cu procesul.

La jumătatea lunii iulie, Judecătoria Sectorului 2 a decis să-l condamne la 1 an și 6 luni de închisoare pe polițist. Aceiași magistrați au hotărât, însă, amânarea aplicării pedepsei.

Practic, polițistul nu va intra după gratii, dacă respectă măsurile de supraveghere impuse prin lege.

Agentul va trebui: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta,

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei, orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum și întoarcerea;

– să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Mai mult, în baza art. 85 alin. 2 lit. b) C.pen., instanța i-a impus inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare.

În ceea ce privește suma cerută de tânăr, instanța a amânat să se pronunțe.

Atenție! Decizia magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 nu este definitivă.

În cazul în care agentul va fi condamnat definitiv, el va fi dat afară din Poliția Capitalei.

Vezi și EXCLUSIV Adevărul a ieșit la suprafață: Răsturnare situație în cazul polițistului care a aplicat ‘Legea pumnului’! A recunoscut!

Ce s-a întâmplat la început de aprilie, în vreme de stare de urgență

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, doi bărbați au fost opriți de un echipaj de la Secția 9 Poliție, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, însă au refuzat legitimarea și așa s-a ajuns la „tratamentul” aplicat de omul legii, care l-a bătut pe unul dintre ei. DGPMB a demarat cercetări în privința modului în care a acționat polițistul-bătăuș.

Vezi și EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

Un om al legii a aplicat legea cu pumnul pe Șoseaua Pantelimon, din București, în noaptea de marți spre miercuri. Polițistul de la Secția 9 îi dă mai mulți pumni unui bărbat care nu ripostează, scria, la vremea respectivă, Bugetul.ro.

Mai mult, el îl întreabă pe omul legii, în timp ce este lovit „De ce dai în mine, mă?”.

Ulterior, polițistul-bătăuș aleargă după al doilea bărbat. La un moment, spre finalul filmării, se aude cum un polițist spune: „Bă, băiatule, știi că n-ai voie să ieși din casă? Care-i urgența?”.

Vezi și

Trădarea anului! USR, blat cu PSD? Acuzații explozive: ‘Am încredere în mârlăniile lui Barna’

Doctorul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus aruncă-n aer sistemul medical: În DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici

EXCLUSIV În plină pandemie, rromii încalcă legea, iar jandarmii închid ochii!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare