sursa foto:  Eugen Dinu

EXCLUSIV În plină pandemie, rromii încalcă legea, iar jandarmii închid ochii!

În perioada 21-25 iulie, centrul orașului Tulcea a găzduit cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Săptămâna Interetnică. Evenimentul a fost organizat de Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU Divers), în parteneriat cu Primăria municipiului Tulcea şi asociaţiile minorităţilor etnice.

Joi, 23 iulie, a fost seara rromilor și lipovenilor. După cum se poate observa în imaginile surprinse de reporterul Bugetul.ro, oamenii prezenți la eveniment nu au ținut cont de regulile de distanțare socială.

Mai mult, cei mai mulți dintre cei prezenți nu au purtat nici mască de protecție.

Rromii au dansat în mijlocul spectatorilor, care, luați de val, s-au înghesuit să-i filmeze pe dansatori, uitând că trăim vremuri de pandemie și de stare de alertă.

Totul s-a petrecut cu voia jandarmilor prezenți la eveniment. Chiar dacă s-au aflat la câțiva metri de locul unde se înghesuiau zeci de persoane, oamenii legii nu au luat măsuri și au închis ochii la cele întâmplate.

Trebuie precizat că la fața locului se afla și un polițist local, care, la rândul său, a privit nepăsător cum, în fața sa, se încălca legea.

Peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus, raportate în ziua evenimentului

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi, 23 iulie, 1.112 de cazuri noi de SARS-CoV-2.

Totodată, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv în aceeași zi.

261 de cazuri de coronavirus, în Tulcea

Potrivit informării zilnice făcute de Grupul de Comunicare Strategică, duminică, 26 iulie, în Tulcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 261 de cazuri de COVID-19.

De sâmbătă până duminică, au fost raportate 6 cazuri noi.

Până duminică, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Conform ultimei raportări, 2.187 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Vezi și Scandalos! Cum a ajuns Judecătoarea Camelia Bogdan să primească 25.000 de dolari de la Fundația Centrul Rațiu pentru Democrație

Scandal de proporții în Poliția Locală. Cum au profitat mai mulți șefi ai Poliției Locale de starea de urgență în plină pandemie

Bani în plus lunar! Cine sunt cei care vor avea parte de acest beneficiu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare