lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Bani în plus lunar! Cine sunt cei care vor avea parte de acest beneficiu

Veste bună! Conform proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului, aflat în dezbatere publică la Ministerul Fondurilor Europene, tichetele sociale se vor acorda acelor elevi din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1.115 lei.

Tichetele vor fi emise pe suport electronic, așa încât vor fi similare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea folosi pentru plata hainelor și rechizitelor. Ele se vor acorda pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru obținerea de haine și rechizite, fără a putea fi preschimbată în numerar.

Procedura de distribuire a tichetelor pe suport electronic va fi hotărâtă printr-un ordin de ministru. Suma de pe tichetul social va putea fi folosită timp de un an de la data emiterii, doar pe baza actului de identitate a titularului. După cum se arată în expunerea de motive a proiectului de OUG, o asemenea măsură era necesară, în special în contextul crizei generate de pandemia de noul coronavirus, dat fiind că una dintre cele mai afectate categorii este cea a copiilor defavorizați din învățământul de stat.

Tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și a hainelor vor putea fi folosite doar în anumite magazine din raza localității de domiciliu al fiecărui titular de tichet; listă ce va fi primită de fiecare persoană, odată cu emiterea tichetului, conform avocatnet.ro.

Vezi și: Mesaj tranșant la adresa România: Tot o dodoloaţă a rămas, dar plină de gunoaie,cele mai multe cu două picioare

Judecătorul Vasilică-Cristi Danileț, critici dure cu privire la înființarea DNA-ului pădurilor: ‘Sună bine pe hârtie, dar e nefuncțional’

Scandal de proporții în interiorul sistemului medical: Medicii lansează acuze dure la adresa lui Adrian Streinu-Cercel

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare