sursa foto:  google.com

CTP, încă o șansă: `N-am văzut-o prima dată`!

Jurnalistul, Cristian Tudor Popescu, invitat, la emisiunea „În fața ta”, a vorbit despre gala premiilor Oscar. Junalistul crede că este necesar, ca înainte de a crtica un film, să-l vizioneze de două ori. 

Cristian Tudor Popescu și-a exprimat admirația față de filmul „Joker”, afirmând că este „feblețea” sa, și că inițial, fimul „Părăsite”,  i s-a părut slab, dar după ce l-a văzut a două oară, și-a schimbat părerea.

„Toate-s vechi și 9 toate” pentru că sunt chiar 9 filme nominalizate la Best Picture, la cel mai bun film. De ce trebuie să fie 9, iarăși, nu înțeleg. Probabil ca să fie masa bogată pentru că sunt pe acolo filme care n-au ce să caute. Asta se întâmplă în fiecare an. Cu șanse dintre aceste 9 filme sunt „Joker”, evident, „feblețea” mea, acest film „minunat”, plin de originalitate, apoi „Once upon a time… in Hollywoood”, aici sunt într-o situație destul de neplăcută, pentru că îmi place mult Tarantino, dar nu-mi prea place ce a făcut aici. Și „1917”. Și „Irishman”.

Eu când trebuie să vorbesc despre niște filme, am acest obicei, bun sau prost, în calitate totuși de critic de film, văd a doua oară filmul respectiv. Este, după părerea mea, datoria oricărui critic, înainte de a se pronunța, să vadă filmul de două ori. Rar mi se întâmplă ca un film care mi s-a părut slab sau mediu să mi se pară bun și foarte bun după aceea. Invers da, se întâmplă destul de des. (…) O excepție de felul ăsta este „Parasite”, al lui Bong Joon Ho. A doua oară mi s-a părut mai bun decât prima dată.

Vă spuneam că mi se pare foarte bună partea întâi a filmului, dar m-a dezamăgit finalul. Văzându-l a doua oară, am sesizat ecartul necesar acolo, e foarte mic, dar există. Există o distanțare față de ce se întâmplă în acel final extrem de violent, un final am putea spune tarantino-esc. Cu înjunghieri, sânge pe pereți. Un final gore.

Însă există acolo o distanță a regizorului față de ce se întâmplă pe ecran. Nu e așa, cuțitul ăla e ca să râdem. E o cheie ludică, ironică, pe care n-am văzut-o prima dată. Depinde când vezi un film de starea în care te afli. Prima dată mă simțeam foarte rău din punct de vedere fizic. Și când mă simt foarte rău îmi scade capacitatea de a recepționa un film. Și asta e o problemă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la digi24.

Vezi și

EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre OUG-ul dat de Guvernul Orban: ‘Vedeți aici incompetența a două Guverne: PSD și PNL’

Cutremur pe scena politică! Cine va fi viitorul președinte PSD: ‘Sprijin din partea lui Iohannis și al Sistemului’

Marele vis al lui Liviu Dragnea, dinamitat! Ludovic Orban restructurează instituția întărită de Viorica Dăncilă și îngroapă definitiv proiectul fostului lider PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare