Cum să amenajezi livingul într-un stil modern

Livingul este camera cu cele mai multe întrebuințări, de aceea necesită atenție deosebită în amenajare, astfel încât să răspundă nevoilor tale din toate puctele de vedere. Pentru a crea un cadru armonios și funcțional, e indicat să alegi un stil și să respecți recomandările de decorare. Fie că te ocupi personal, fie că apelezi la o firmă de profil, este indicat să cunoști câte ceva despre particularitățile stilurilor, pentru a putea alege ce este mai aproape de gustul tău. Iată câteva informații despre unul dintre cele mai populare moduri de a amenaja livingul, anume stilul modern.

Caracteristicile modernismului și-au lăsat amprenta și asupra designului interior și au adus în atenție forme, linii, culori și materiale noi, cu tendințe spre abstracție. De la clasic și simplu, la eclectic și bizar, o paletă largă de categorii de design interior au apărut sub „umbrela” curentului modernist.

Caracteristici ale stilului modern de decorare a livingului

Mobila living în stil modern este caracterizată de linii drepte și aspecte geometrice și este axată pe funcționalitate. Piesele de mobilier, cum ar fi canapeaua, fotoliul sau măsuța de cafea au întotdeauna o funcție specială în plus, cum ar fi un spațiu ascuns, un mecanism de rabatare sau un mod versatil de utilizare. Pune în evidență stilul modern cu mobilă simplă, fără ornamente, realizată din lemn în combinație cu metal, sticlă, piele, fibre naturale sau sintetice, în culori neutre și cu picioare la vedere. Mobilierul modern are rol estetic și funcțional, designul bazându-se pe idea pragmatică de a salva timp și bani. Materialele moderne cum sunt policarbonatul, polipropilena, aluminiu și altele sunt modelate de producători în forme deosebite, grațioase, care dau o notă aparte unui living modern. Cele mai folosite sunt seturile mobilă living modulare, care îți dau posibilitatea de reconfigura spațiul cu ușurință.

Culorile sunt importante în designul interior al oricărei încăperi și cu atât mai mult în living, unde ai de îmbinat mai multe elemente sau mai multe arii cu funcționalități diferite. Stilul modern este definit de culori neutre, tonuri pământii și folosește accente în culorile de bază (roșu, galben și albastru). Paleta de culori pe care o ai la dispoziție când amenajezi livingul modern este diversă și poți opta pentru o singură culoare, cu nuanțe deschise pentru pereți și mobilă și accente de culoare pentru piese mici de mobilă living, decorațiuni, draperii sau piese mici de mobilier sau pentru o combinație a culorilor de bază.

Pereții pot fi vopsiți în culori deschise sau poți da unui perete sau unei părți o culoare mai puternică, pentru accent. La fel de bine poți folosi tapet, pentru a da senzația de textură (dacă alegi modele uni în culori blânde). O notă aparte poți crea dacă folosești cărămidă aparentă sau piatră de râu.

Pardoseala în designul modern este de cele mai multe ori din lemn și are culori pământii. Mai sunt utilizate: gresia, marmura sau betonul aparent, tot în culori neutre sau naturale.  Sunt acceptate mochetele sau covoarele de dimensiuni mici, așezate pe lângă canapea sau fotolii, preferabil uni, în culori armonizate cu culoarea de bază a camerei.

Liniile și formele sunt drepte și curbe, descriind figuri geometrice simple sau elemente din natură. Acest stil îți permite să alegi canapele cu margini rotunjite, preferabil extensibile, măsuță de cafea cu sistem de deschidere culisantă sau alte piese de mobilă de living cu forme curbe sau funcții suplimentare.

Decorațiunile sunt „sarea și piperul” în design și este foarte important cum dozezi elementele, în așa fel încât să fie pe gustul tău, dar să nu încarci atmosfera. Alege piese care au, pe lângă rolul de decor, și funcționalitate, pentru a completa mobila living. De exemplu un set de oglinzi în forme geometrice sau un corp de iluminat interesant. Alege perdele transparente, deoarece stilul modern este caracterizat de spații largi și bine luminate, iar albul amplifică ambele aspecte. Poți opta pentru fotolii puf pe care le găsești în forme și culori diverse. Adaugă plante naturale, eventual de dimensiuni mari, în ghivece simple, din elemente naturale sau care imită aceste forme.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare