sursa foto:  psnews.ro

Cutremur pe scena politică! Un fost șef al Serviciilor spune că Mircea Geoană are legături cu Moscova

Generalul (r) Ioan Talpeș, fost șef al Serviciului de Informații Externe, a lansat acuzații devastatoare la adresa lui Mircea Geoană.

Talpeș a afirmat că fostul șef al PSD ar avea legături cu serviciile sovietice.

Fostul șef al SIE a făcut o serie de dezvăluiri explozive despre Mircea Geoană și presupuse conexiuni ale unor membri ai familie sale cu Securitatea și serviciile secrete sovietice, conform realitatea.net.

„Eu am fost cel care l-a recomandat la Washington pe Mircea Geoană. Pentru că habar n-aveam despre unele desfășurări și unele jocuri. Dacă aș fi știut sau mi-aș fi amintit, pentru că am știut la un moment dat, de domul Pacepa și rolul unei distinse doamne profesoare la ASE (Întrebarea moderatorului, Anca Alexandrescu: Doamna Costea?! (Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană N.R. Ioan Talpeș confirmă) aș fi fost mai atent. Dar n-ai de unde să știi”, a afirmat Talpeș.

Totodată, Talpeș a spus că, din ce se vorbea la vremea respectivă, între Margareta Costea și Ion Mihai Pacepa ar fi fost o idilă. Pe de altă parte, plecarea aparent intempestivă a șefului Securității, în 1978, a fost pusă într-un context mai amplu de către fostul șef SIE.

„Pacepa a fost un personaj, cel puțin din datele pe care le dețin eu, care a primit o misiune, eu sunt convins că de la Moscova, ca să-l discrediteze pe Ceaușescu și România. Din nefericire, el nu s-a oprit la discreditarea lui Ceaușescu”, a mai spus el.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare