sursa foto:  evenimente-constanta.ro

Dan Bittman, intervenție în direct: ‘A fost un act de autosabotare a micii economii românești’

Dan Bittman a oferit o primă reacție pentru Antena 3, după alegerile parlamentare. Într-o intervenție, în direct, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, Bittman a lansat acuzații grave, spunând că, prin închiderea piețelor, s-a autosabotat mica economie românească.

A fost o șmecherie urâtâ, pentru că, după cum bine știți, în piețe nu plătim și ambalajele produselor, le cumpărăm direct. În schimb, în supermarketuri, cam un sfert cel puțin din preț înseamnă ambalaje. Este interesul multora să se vândă marfa din supermarketuri, și nu cea din piețe. Nu era nicio problemă, în nicio piață din România și repet asta cu toată convingerea, pentru că și în vară, când nu existau aceste restricții mergeam în piețe și mă opreau de fiecare dată, mi se spunea să pun mască. Cel puțin în Piața Obor, așa se întâmpla. Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare a micii economii românești”, a spus Dan Bittman, în exclusivitate la Antena 3.

Totodată, Bittman a precizat că a participat la alegeri și că nu-l miră numărul scăzut al persoanelor care s-au prezentat la vot.

Anul ăsta, nu am vrut să ratez votul. Eu am spus chiar pe postul dumneavostră de televiziune, am spus că vor scădea în perioada alegerilor, dar să ştiţi că absenteismul a venit din vina celor care ne-a speriat atât de mult în luna premergătoare, pentru că, dacă nu apărea preşedintele zi de zi, seară de seară, să ne spună tot felul de năzdrăvănii, sau primul-ministru, sau toţi cei reponsabili, domnul Arafat, şi aşa mai departe. Oamenii nu ar fi fost atât de speriaţi. Eu înţeleg că mulţi au preferat să stea în casă de frica de a nu lua virusul. Degeaba scad cifrele cu două-trei zile înainte de alegeri. Timp de o lună ţi s-a activat în minte că e destul de groasă treaba, şi atunci să nu ne mire absenteismul. Asta o spun pentru cei care se miră de rezultate, sau se miră de absenteism.

Nu mă mai miră nimic! De un an de zile asist la o grămadă de lucruri neobişnuite
Încep să mă obişnuiesc şi eu cu ele, dar mi se pare ciudat. Vă întreb şi pe dumneavoastră: Nu vi se pare ciudat că am ajuns să votăm nişte guverne şi nişte guvernani, după care începem în instanţe, sau să ieşim în stradă să ne luptăm cu aceste guverne? Adică, ce rost are să mai votăm dacă știm din start, că vine pandemia peste noi, că măsurile luate sunt proaste și acum trebuie să intrăm în instanțe și să ne judecăm. La ce sunt bune guvernele? Iertați-mă că vă întreb, dar eu pun problema mai adânc.

Am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave.
Am senzația că deja, dacă tot e pusă sub semnul întrebării democrația, am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave. Aceste măsuri sunt luate împotriva bunului mers al vieții, pentru că, de aia se fac acuma cozi, de aia o să se spună, a, păi, ați ieșit, v-ați îmbulzit în magazine, de aia aveți COVID în continuare, și atunci, toate măsurile astea sunt luate fără cap. Fără niciun fel de noimă. De fapt, asta mă deranjează cel mai mult, cât și de asta protestez așa liniștit, că nu e un protest violent”, a mai spus Bittman.

Vezi și

EXCLUSIV Avalanșă de fake-news-uri despre AUR! George Simion, reacție pentru Bugetul.ro!

Pandemia de COVID-19 a adus schimbări majore pe piața imobiliară: Cum au evoluat în această perioadă prețurile chiriilor în București, Cluj, Iași sau Timișoara

Vești importante pentru toți românii! Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare