sursa foto:  getty

Dan Dungaciu (Academia Română): ‘În Republica Moldova s-au furat 2 miliarde de euro din fonduri europene. Problema ei majoră este cum reușește să treacă această iarnă, nefiind în război’

Prof. Dan Dungaciu, director general Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, afirmă că, în Republica Moldova, partidul de guvernare nu are susținere de 50%.

Marea miză în Republica Moldova este cum să faci atunci când împingi bolovanul european să nu-l scapi pe partea cealaltă. În Republica Moldova s-au furat 2 miliarde de euro din fonduri europene.

Toată activitatea guvernamentală a Republicii Moldova este o colectare de fonduri. De fiecare dată când începe o criză, Republica Moldova își crește problemele în mod geometric.

Problema ei majoră este cum reușește să treacă această iarnă, nefiind în război. Republica Moldova nu s-a asigurat niciodată. Republica Moldova a crezut că toate merg cum au fost la început.

Vom publica al patrulea barometru din Republica Moldova în care se va vedea discrepanța care există, din păcate, între percepția publică și ceea ce vedem la televizor. Marea provocare în Republica Moldova este că, în acest moment, partidul de guvernare nu are susținere de 50%, are 30%.

Populația postsovietică a crescut spre 50%. Războiul din Ucraina a scăzut apetitul spre zona Euroasiatică”, a spus Dan Dungaciu, conform gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare