sursa foto:  reperul.ro

Date EXCLUSIVE! Val de pensionări în Poliția Română!

La 4 august, Bugetul.ro a făcut o solicitare către Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a afla câți polițiști s-au pensionat în acest an.

Astfel, conform unui răspuns primit de Bugetul.ro de la IGPR, semnat de comisarul-șef de poliție Jenel Șogor, până la 6 august 2021 și-au încetat raporturile de serviciu, în baza Legii nr. 360/2002, 1.906 polițiști. 

Dintre aceștia 1.824 au făcut-o la împlinirea vârstei și a celorlalte condiții necesare pensionării în sistemul public de pensii pentru instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și siguranței naționale, în conformitate cu Art. 69 lit. a) din Legea 360/2002.

De asemenea, alți 82 de polițiști au solicitat încetarea raporturilor de serviciu„ potrivit art. 69, lit. b), la pierderea capacității de muncă, în condițiile legii, cu excepția situației în care a intervenit menținerea în activitate în condițiile art. 33^1”.

Vezi și SURSE Marea lovitură pe care USR-PLUS le-o pregătește polițiștilor și militarilor! Țintește desființarea pensiilor de serviciu

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la IGPR:

Urmare a cererii dumneavoastră, adresată Inspectoratului General al Poliţiei Române, formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Până la data de 6 august 2021 și-au încetat raporturile de serviciu 1.906 polițiști, dintre aceștia 1.824, potrivit art. 69, lit. a) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, la împlinirea vârstei și a celorlalte condiții necesare pensionării în sistemul public de pensii pentru instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și siguranței naționale și 82 de polițiști, potrivit art. 69, lit. b), la pierderea capacității de muncă, în condițiile legii, cu excepția situației în care a intervenit menținerea în activitate în condițiile art. 33^1”, ne-a transmis IGPR.

USR-PLUS vrea desființarea pensiilor de serviciu pentru polițiști și militari

Surse politice au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că USR-PLUS le pregătește o adevărată lovitură polițiștilor și militarilor, scriam la 7 august. Concret, partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș vrea desființarea pensiilor de serviciu care se acordă în baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. De altfel, sursele noastre sunt confirmate chiar prin declarația ministrului USR-PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, care s-a plâns că formațiunea pe care o reprezintă nu are majoritate parlamentară și că cu procentul de 15% trebuie să-și mobilizeze partenerii de Coaliție, PNL și UDMR, pentru a avea 51% și a desființa toate pensiile speciale, inclusiv pe cele ale polițiștilor și militarilor. De altfel, Năsui nu se află la prima declarație făcută în acest sens. Pe de altă parte, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a precizat, la finalul lunii aprilie, că „atunci când vorbim despre pensiile speciale, nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică”. În decembrie 2019, același Claudiu Năsui o contrazicea pe Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii, după ce aceasta declarase că PNL-ul e de acord cu tăierea pensiilor speciale, mai puțin cu cele ale militarilor și magistraților. Năsui spunea atunci „doamna Turcan a declarat ieri că își dorește desființarea pensiilor speciale mai puțin pentru militari și magistrați unde nu ar face nicio modificare. Lucrul acesta ar fi o greșeală. Dacă tot avem oportunitatea să schimbăm ceva, ar trebui să o facem în profunzime”.

Precizăm că, în luna martie a acestui an, Dumitru Coarnă, fost șef al SNPPC, în prezent deputat PSD, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că circulă mai multe informații, pe surse, potrivit cărora Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR intenționează să schimbe formula de calcul a pensiilor polițiștilor, militarilor și lucrătorilor din SRI, SPP și STS. Ulterior, în luna iunie a acestui an, ministrul USR-PLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îl confirma pe Dumitru Coarnă și vorbea de schimbarea formulei de calcul a pensiilor militare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare