sursa foto:  digi24.ro

‘De ce ar trebui să mai aibă drept de vot pe viitor?’ – Ieșire dură la adresa românilor din Diaspora care au votat deja pentru turul 2 al prezidențialelor

Un cunoscut membru al Consiliului Național al Audiovizualului a explodat la adresa românilor din Diaspora care au votat deja în turul al doilea la alegerile prezidențiale.

Radu Herjeu întreabă, pe pagina de socializare, de ce ar trebui să mai aibă drept de vot pe viitor cei aproape 2.000 de români care au votat deja în turul al doilea, având în vedere că, la ora actuală, nu se știe cine va trece de primul tur.

„Imi explica cineva de ce ar trebui sa mai aiba drept de vot pe viitor cei 2000 de diasporezi care au votat deja prin corespondenta pentru turul 2 (!!!) al alegerilor prezidentiale?”, a scris, pe Facebook, Herjeu.

Aproape 2.000 de cetățeni români din diaspora au votat deja anticipat, prin corespondență, pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Voturile acestora nu vor fi validate decât în cazul în care candidatul indicat va ajunge în acea fază a alegerilor, informează Europa Liberă.

Trei zile vor putea vota românii din străinătate în secțiile amenajate pentru diaspora. 35.000 de plicuri au fost validate până în prezent din 41.000 de persoane care s-au înscris pentru votul prin corespondență, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Românii al căror plic nu a ajuns în țară până la data limită de 7 noiembrie vor fi anunțați, printr-un mail, să se îndrepte spre secțiile de votare.

Primul tur al alegerilor în străinătate are loc în străinătate între 8-10 noimebrie și cel de-al doilea între 22 și 24 noiembrie, iar în țară, primul scrutin are loc în data de 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, la 24 noiembrie.

Vezi și

Alertă pentru șoferi! De la 1 noiembrie 2019, se aplică Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă

EXCLUSIV ‘Cine ești, băi, căc*tule?’ – Dumitru Coarnă ne-a dezvăluit cum l-a insultat polițistul local pe agentul de la Rutieră

Ordin din spatele ușilor închise! Prețul pentru cel de-al doilea mandat: Klaus Iohannis ar urma să-i execute pe șefii SRI și SPP

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare