sursa foto:  http://epochtimes-romania.com

Ordin din spatele ușilor închise! Prețul pentru cel de-al doilea mandat: Klaus Iohannis ar urma să-i execute pe șefii SRI și SPP

O dezvăluire-bombă aruncă-n aer scena politică! Pentru a-și asigura cel de-al doilea mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis ar trebui să plătească un preț destul de mare.

Actualul șef al statului ar trebui să-i înlocuiască pe șeful Serviciului de Pază și Protecție, Lucian Pahonțu, și pe cel al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, informează publicația Național.

Sursa citată precizează că președintele Iohannis ar fi de acord cu schimbarea celor doi șefi de servicii.

Vezi și EXCLUSIV DNA face scut în jurul lui Dan Barna, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale

„Numai că oamenilor din servicii și nu doar cărora Klaus Iohannis le-a cerut sprijinul pentru a fi cu adevărat sigur de un nou mandat au pus o condiție care părea din start că va fi una pur și simplu neacceptabilă pentru președinte. Numai că, ”ghinion” pentru Lucian Pahonțu și se pare chiar și pentru Eduard Hellvig, Iohannis ar fi de acord cu schimbarea șefilor Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului Român de Informații! Chiar dacă în cazul ultimului lucrurile nu sunt încă pe deplin bătute în cuie și s-ar mai putea juca până în ultima clipă…”, spune Național.

Astfel, conform publicației menționate, până la sfârșitul acestui an, am putea asista atât la pensionarea ”de bună voie și nesilit de nimeni” a generalului Lucian Pahonțu după 14 ani pe muchie petrecuți în fruntea Serviciului de Protecție și Pază, cât și la retragerea strategică în diplomație a directorului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig.

Hellvig s-ar putea salva prin promovarea unui filoamerican

„Cum Lucian Pahonțu oricum nu a reprezentat o miză pentru Klaus Iohannis decât poate cel mult atunci când l-a moștenit de la fostul lui ”stăpân”, Traian Băsescu, posibila schimbare a șefului SPP nu este prin urmare un șoc chiar atât de mare. Poate doar momentul ales fiind într-adevăr surprinzător… În schimb cu totul altfel stau lucrurile cu Eduard Hellvig, recunoscut drept cel mai loial ”iohannist” din sistem. Mai ales că, de bine, de rău, acesta chiar a mai resetat câte ceva din vechile metehne ale serviciului de pe vremea binomului… Numai că se pare că Hellvig a călcat totuși pe ”becul american”, faptul că în toată conducerea lărgită a SRI-ului nu se mai regăsește nici măcar un singur ofițer pro-american, ci doar germanofili convinși sau de conjunctură putându-i fi fatal! Asta dacă nu cumva, în ultima clipă, se va încerca să se dreagă busuiocul sereist prin promovarea unui ”american” pe o funcție care să mai calmeze apele atât de agitate de peste Ocean”, mai scrie sursa citată.

Vezi și Noi reguli pentru ieșirea la pensie-Cine scapă de penalizări

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare