sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV DNA face scut în jurul lui Dan Barna, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale

După ce în presă au apărut informații că Direcția Națională Anticorupție ar fi deschis un dosar penal pe numele lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Bugetul.ro a contactat Biroul de Informare și Relații Publice al DNA, pentru a lămuri acest aspect.

Astfel, am întrebat DNA dacă pe numele lui Barna a fost deschis un dosar penal și dacă da, ce presupune acesta. DNA ne-a transmis că nu face publice date referitoare la un posibil dosar penal deschis pe numele lui Dan Barna la DNA, pentru că aceste aspecte ar fi mediatizate.

Biroul de Informare și Relații Publice al DNA a precizat, pentru Bugetul.ro, că „în conformitate cu practica de comunicare a D.N.A ce ia în considerare interesul public, existența unor date care să poată face obiectul unei comunicări publice referitoare la aspectele menționate de dvs. ar determina mediatizarea acestor aspecte”.

Mai mult, DNA ne-a mai transmis că „nu există date care să facă obiectul unei comunicări publice”.

„La solicitarea  dvs. din data de 30 octombrie 2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

În conformitate cu practica de comunicare a D.N.A ce ia în considerare interesul public, existența unor date care să poată face obiectul unei comunicări publice referitoare la aspectele menționate de dvs. ar determina mediatizarea acestor aspecte.

În acest moment, nu există date care să facă obiectul unei comunicări publice.

Menționăm că, în situația informațiilor privind anchete penale, acestora li se aplică dispozițiile art. 12 alin 1 litera e) și f) din Legea 544/2001, respectiv art. 28 alin 1 și alin 5 din Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar și mass media aprobat prin Hotărârea 197 de plenul CSM la data de 17 septembrie 2019.

Prin urmare, nu vă putem oferi niciun fel de informații despre existența sau inexistența unei cauze care să privească aspectele din cererea dvs.”, ne-a transmis, la 30 octombrie 2019, DNA.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare