sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV ‘Cine ești, băi, căc*tule?’ – Dumitru Coarnă ne-a dezvăluit cum l-a insultat polițistul local pe agentul de la Rutieră

Ies la iveală detalii incredibile referitoare la scandalul în care a fost implicat un agent de la Poliția Locală și un polițist de la Brigada Rutieră a Capitalei!

După ce Știripesurse.ro a făcut publică o înregistrare (Vezi înregistrarea AICI) cu un polițist local care a refuzat să se legitimeze în fața unui echipaj de la Poliția Rutieră, Bugetul.ro l-a contactat pe Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, pentru a afla mai multe despre acest caz.

Dumitru Coarnă a dezvăluit, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, ce s-a întâmplat, de fapt, între polițistul local și agentul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acesta din urmă ajungând să fie „urecheat” chiar de comisarul-șef Victor Gîlceavă, șeful Brigăzii Rutiere, pentru, simplul motiv, că a respectat legea și și-a făcut datoria.

Vezi și EXCLUSIV DNA face scut în jurul lui Dan Barna, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale

Mai mult, președintele SNPPC ne-a precizat că polițistul local a folosit un limbaj suburban la adresa agentului de circulație, spunându-i „căc*tule”.

Totodată, Dumitru Coarnă a ținut să precizeze că și șeful de la Poliția Locală Sector 1 și adjunctul acestuia au avut un comportament agresiv și jignitor la adresa polițistului de la Brigada Rutieră.

Ce s-a întâmplat, de fapt, între polițistul local și agentul de la Rutieră

<<Știți cum a fost, în realitate, toată povestea? Era un echipaj de la Brigada de Poliție Rutieră într-o intersecție, în următoarea intersecție era Poliția Locală, pentru fluidizarea traficului.

La un moment dat, polițiștii noștri au sesizat că cei de la Locală nu-și fac treaba și se blochează traficul acolo. Au încercat să ia legătura prin stație cu ei, n-au reușit. Unul dintre ei s-a urcat pe motocicletă și s-a întreptat către locația lor (n.r. – a celor de la Poliția Locală).

Cei de la Locală nu făceau nimic, stăteau pe trotuar și fumau. Se jucau cu telefonul. Și le-a spus: „Măi, oameni buni, treceți, vă rog frumos, aici, că degeaba fluidizăm noi traficul acolo, când la voi se blochează.

Știți ce i-a zis unul dintre cei doi de la Locală? „Cine ești, băi, căc*tule, să-mi spui tu mie ce să fac?”.

Apoi, al nostru l-a chemat, prin stație, în sprijin pe colegul lui. A încercat să-l legitimeze pe polițistul local, ca să-l sancționeze contravențional, pe Legea 61, pentru adresare de cuvinte și expresii jignitoare și a început tot circul ăla.

În sprijinul celui de la Locală, au venit șeful și adjunctul de la Poliția Locală Sector 1. Al nostru a chemat și el, prin stație, un ofițer, a venit. Nu a reușit nici ofițerul să stabilească identitatea, să-l facă să se legitimeze.

Între timp, polițistul nostru voia să încheie un proces-verbal de contravenție. A fost sunat de către șeful de sector, că, din dispoziția domnului Gîlceavă (n.r. – Victor Gîlceavă, șeful Brigăzii Rutiere a Bucureștiului), este chemat urgent la bază.

A întrerupt activitatea, a respectat dispoziția și a mers la bază. Știți care a fost prima întrebare a domnului Gîlceavă? „Cine i-a permis lui să meargă să vadă de ce e traficul blocat acolo? Cine i-a permis să părăsească postul?”. El avea obligația legală, pe fișa postului, să procedeze așa. După aia, i-a explicat.

În momentul în care a văzut că pică pe locul doi, domnul Gîlceavă s-a repoziționat un pic. Bine, acum faci cum crezi, îi dai, nu-i dai amendă, dar, vezi, să nu provoci un scandal. Cu alte cuvinte, i-a sugerat indirect să nu-l sancționeze contravențional.

Luni o să întocmească procesul-verbal. Sunt două contravenții în concurs: refuz de legitimare și adresare de cuvinte și expresii jignitoare.

La final, fac precizarea că și șeful de la Poliția Locală și adjunctul acestuia au avut același comportament jignitor și agresiv la adresa lui: „Băi, copile, bă, ce știi tu?”>>, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare