sursa foto:  libertatea.ro

De ce l-a executat Nicușor Dan pe șeful Poliției Locale București: ‘Se va schimba instituția cu totul, nu doar șeful’

În această săptămână, primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a demis pe șeful Poliției Locale București, Daniel Rășică.

Întrebat la Digi24, duminică, de ce l-a dat afară pe Rășică, Nicușor Dan a afirmat că sunt mai multe probleme și că Poliția Locală București se se simte la nivelul străzii.

Totodată, primarul Capitalei a punctat că organigrama Poliție Locale se va schimba, că în loc de 130 de polițiști locali la Ordine Publică vor fi 200.

Practic, a spus Dan, se va schimba instituția cu totul, nu doar șeful.

Ce a declarat Nicușor Dan

La Poliția Locală nu simțim că avem o poliție locală în București. În afară că sunt niște polițiști locali care patrulează prin parcuri…

Nu vedem polițiști locali pe străzi cum ar fi normal, nu îi simțim, sunt multe probleme pe control, la construcții, mediu – aici e chestiunea cu parcul IOR – , la taximetrie, și atunci e nevoie de un suflu nou la Poliția Locală. Pasul următor (după schimbarea șefului Poliției Locale – n.r.) e cum o să fie organigrama, cât de mulți oameni vor fi în teren, structura fiecăruia din compartimente și acești pași următori sunt pregătiți.

Se va schimbă instituția cu totul, nu doar șeful. O să avem 200 oameni, agenți, în teren. Acum sunt 130. Aceste servicii de control care nu funcționează așa cum trebuie vor funcționa – disciplină în construcții, mediu, taximetrie, agenți economici. Bucureștiul e un oraș sigur, vedem ce se întâmplă în Suedia, Rotterdam.

Pe cerșetorie nu putem face mare lucru, decât să sancționezi contravențional la nesfârșit aceeași persoană. Pentru fiecare avem posibilitatea să îi ducem în centre sociale unde nu vor să stea, nu ai dreptul legal să îl muți în altă parte din București”, a declarat Nicușor Dan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare