sursa foto:  wccftech.com

De vis! Cât câștigă un angajat al companiei Facebook

În România, Facebook rămâne cea mai populară rețea de socializare, iar un job în cadrul companiei ar fi un vis împlinit pentru mulți tineri. Și într-adevăr cei care au fost alături Mark Zuckerberg încă de la început au reușit să ajungă în câțiva ani milionari în dolari.

Antonio Garcia Martinez s-a angajat la Facebook în anul 2011 ca product manager. La acea vreme compania nu era listată la bursă. A lucrat la produsele de publicitate , iar în 2013 a plecat şi a publicat cartea „Chaos Monkeys”, despre cum este să lucrezi alături de Mark Zuckerberg. Unul dintre lucrurile dezvăluite în carte este faptul că angajaţii ce lucrează în tehnologie sunt foarte bine plătiţi.

„Oferta originală a Facebook includea 75.000 de acţiuni plus un salariu anual de 175.000 de dolari. Am reuşit să obţin bani cash, echivalentul a 5000 de acşiuni, pentru a-mi plăti datoriile, pentru o nouă maşină şi o un vas „, a scris Martinez, citat de Business Magazin.

Astfel, Business Insider a calculat că, la momentul listării, salariul lui Martinez ajungea la 971,500 de dolari pe an (acţiuni + bonusuri), înainte de taxe. După, suma ce a intrat în buzunarul americanului a fost de 550.000 de dolari. „Dar asta nu este tot, un apartament, o casă modestă se vinde cu 1-3 milioane de dolari. Aşa că şi atunci când câştigi aproape 1 milion de dolari pe an nu te simţi foarte bogat”, a mărturisit Martinez în cartea sa.

Martinez este doar un exemplu, dar sunt mulţi angajaţi Facebook care s-au alăturat companiei de la început, iar la momentul listării au devenit multi-milionari.

Citește și…

Ați citit ceva mai penibil vreodată? Deputatul PSD care vrea să se facă scriitor

Carmen Dan, pusă la zid! Noua gafă incredibilă a ministrului Afacerilor Interne

Lovitură fulger pentru Antena 1: Ce prezentatoare și-a anunțat șefii că demisionează- Care ar fi motivul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.