sursa foto:  cotidianul.ro

Detalii interesante! Cine a fost, de fapt, bunicul lui Sorin Grindeanu

Recent, România a intrat într-o uriașă criză politică, după ce premierul Sorin Grindeanu a decis să-l înfrunte pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cel care l-a sprijinit pentru a ajunge prim-ministru.

Grindeanu nu a dorit să-și dea demisia, astfel că Partidul Social Democrat va încerca să-și dea jos propriul Guvern, miercuri, printr-o moțiune de cenzură.

Mulți se întreabă de unde a avut Sorin Grindeanu curajul să ia taurul de coarne și să se ridice împotriva lui Dragnea. Puțini își amintesc, însă, că bunicul actualului premier a luat partea la cel de-Al Doilea Război Mondial și a fost deținut politic în regimul comunist. În luna aprilie acestui an, Grindeanu susținea că are o fire asemănătoare cu cea a bunicului său.

„Ne potriveam ca fire. Era un om peste care au trecut foarte multe provocări. A luat parte la Al Doilea Război Mondial, pe ambele fronturi, şi pe cel de est şi pe cel de vest. După aceea, când a venit înapoi acasă, a încercat să aibă o viaţă normală. S-a căsătorit, a avut un copil – pe mama mea. Apoi a venit partea de închisoare, a fost deţinut”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, în decembrie 2016, el dezvăluia că numele bunicului său se regăsește la Memorialul Durerii din Sighet, fiind al treilea nume din regiunea Banatului.

„Vreau să vă spun ceva. Să știți că bunicul meu, cel care m-a crescut, a fost deținut politic. Dacă mergeți la Memorialul Durerii din Sighet, pe Banat este al treilea nume. A făcut ani de pușcărie. Nu aș fi putut vreodată să trec peste memoria bunicului meu. Sunt oamenii care m-au crescut și care au pătimit”, a zis Sorin Grindeanu, conform Antena 3.

Vezi și Dezastrul pregătit în laboratoarele Guvernului PSD! Ce ordonanță incredibilă au dat

Concurență pentru Lidl și Kaufland! Apare un nou lanț de supermarketuri

Inedit! Rareș Bogdan îi dă peste cap planurile lui Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare