sursa foto:  dcnews.ro

Dezvăluire-bombă! Artificiul folosit de Guvern, pentru a da lovitura! Rolul ANAF

Într-un interviu acordat site-ului Bugetul.ro, președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut o dezvăluire-bombă.

Orban susține că, în luna iunie, Guvernul și-a făcut planul la încasări, după un artificiu folosit de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit șefului PNL, Guvernul, prin Ministerul Finanțelor și ANAF, nu a rambursat TVA-ul nici la jumătatea lunii, nici la sfârșitul lunii iunie și astfel și-a făcut planul la încasări.

Vezi și INTERVIU fără perdea cu Ludovic Orban. Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile; Artificiul folosit de Guvern, pentru a-și face planul

„Pe luna iunie, Guvernul – Ministerul Finanțelor – nu a rambursat TVA-ul nici la jumătatea lunii, nici la sfârșitul lunii. Practica curentă este că, pe parcursul unei luni, se fac rambursări colective, o rambursare se face la jumătatea lunii, o rambursare, spre finalul lunii. În luna iunie, în care Teodorovici s-a lăudat că și-au făcut planul la încasări și că schimbarea șefului ANAF a fost bună, de fapt, s-a bazat foarte mult pe acest artificiu, că n-au rambursat TVA-ul. Practic, au lipsit companiile de cash-ul care li s-ar fi cuvenit, pentru că rambursarea TVA trebuie făcută într-un termen de maximum 30 de zile. Practic, au folosit banii companiilor în toată perioada respectivă, ceea ce, în mod evident, înseamnă o lezare gravă a interesului de business”, a afirmat Orban, pentru Bugetul.ro.

„În iulie au făcut rambursarea pentru o parte din cei care trebuiau să beneficieze de rambursarea de la jumătatea lunii iunie. Repet, pe luna iunie s-a aplicat acest artificiu, în care nu s-a făcut nicio rambursare de TVA, nici la jumătatea lunii, nici la sfârșitul lunii”, a mai spus el.

Vezi și

Ion Țiriac nimicit! Frații Dedeman i-au dat mega-lovitura

Vești mari pentru pensionarii cu venituri mici! De ce vor putea beneficia

Vești importante! Pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate sunt vizați

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare