sursa foto:  ziaristii.com

Document. Omul uns în funcție de Ludovic Orban, Angajament cu Securitatea!

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că unul dintre oamenii instalați în funcții de premierul Ludovic Orban a semnat un Angajament cu Securitatea. Este vorba despre prefectul de Vâlcea, Tiberiu Costea. Conform unei adeverințe eliberate în 2014, de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), cercetate de Bugetul.ro, Tiberiu Costea a semnat un Angajament cu fosta Securitate la 27.10.1989, la câteva zile după ce a împlinit 18 ani, cu aproape două luni înainte de Revoluția din Decembrie 1989. El a preluat numele conspirativ „JEAN” și a fost recrutat pentru a-și turna colegii de la Liceul Agroindustrial Drăgășani. ATENȚIE, însă! CNSAS a stabilit că nu i se poate atribuit calitatea de lucrător/colaborator al Securității, dat fiind că nu au fost identificate note informative semnate de actualul prefect de Vâlcea.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

(…) domnul COSTEA TIBERIU este titular al dosarului fond rețea nr. R374754 (cotă CNSAS). Domnia sa, elev la liceul Agroindustrial Drăgășani, a fost recrutat pentru încadrarea informativă a colegilor de liceu; la data de 27.10.1989, a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ „JEAN”. Direcția de Specialitate nu a identificat informații transmise Securității de către domnul Costea Tiberiu”, se arată în adevărința eliberată de CNSAS.

Elementele mai sus prezentate nu se circumscriu prevederilor art. 2 lit. a și b din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008, astfel domnului Costea Tiberiu, fiul lui (…), nu i se poate poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității”, precizează CNSAS.

Vezi și La solicitarea Bugetul.ro, CNSAS a demarat procedura de reverificare a lui Mihai Șora

De la primăria unei comune la Prefectura Vâlcea

În luna decembrie a anului 2019, premierul Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au semnat documentul prin care Tiberiu Costea a fost numit prefect al județului Vâlcea.

Anterior, Costea a fost primar al comunei Lungești, județul Vâlcea.

Între anii 2006-2012, el a lucrat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), centrul local Drăgășani.

Din 2012 și până în 2019, când a plecat la Prefectura Vâlcea, Tiberiu Costea a fost primarul comunei Lungești.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare