sursa foto:  digi24.ro

Dr. Mihai Craiu dezvăluie că la copiii mici Covid începe cu o enterocolită: ‘Ce va fi mai greu pentru medicii pediatri o să vină peste o lună’

Medicul Mihai Craiu a lansat un avertisment serios cu privire la creșterea infectărilor cu COVID-19 în rândul copiilor.

Craiu susține că peste o lună medicii pediatri vor avea probleme în gestionarea pandemiei de COVID-19. Pe de altă parte, el recunoaște că cele mai multe cazuri la copii rămân cazuri ușoare.

El a dezvăluit că, la copii, COVID începe cu o enterocolită acută.

La copiii foarte mici putem să ne păcălim, Covid începe cu enterocolită acută, ieri au venit sugari cu simptome digestive, nu cu boală respiratorie. Ce remarcă și studiile internaționale este creșterea spectaculoasă a copiilor internați. Avem un milion de copii, cazuri noi diagnosticate în ultimele două săptămâni. Acolo unde școlile funcționează fără testare, e posibil să vedem și la noi o creștere spectaculoasă.

Nu severitatea e problema.

Vedem mai târziu când o să apară sindroamele de inflamație multisistemică. Ce va fi mai greu pentru medicii pediatri o să vină peste o lună”, afirmat Mihai Craiu.

Doctorul Craiu a spus că la Institutul Național pentru Sanătătea Mamei şi Copilului sunt copii internați cu Covid-19, luni au fost confirmați 25 de bolnavi, internați doi dintre aceștia, ambii sugari.

„La noi e plin. Trebuie să fim siguri de diagnostic. Am avut surprize neplăcute de părinți care se știau infectați și au venit să vadă dacă starea febrilă a copilului e tot de la asta și ne-au spus că sunt infectați abia după ce a venit și testul pozitiv al copilului.

Din cei peste 25 de confirmați ieri, 2 au fost internați, unul de o lună, celălalt tot sugar. În cele mai multe situații, severitatea nu e mare”, a adăugat medicul, la o dezbatere organizată marţi de Salvați Copiii România, conform spotmedia.ro.

Mult mai relaxat de situaţie este ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a declarat la aceeaşi dezbatere:

„Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și secțiile de ATI în cazul copiilor. Nu menținem școlile deschise cu orice preț, dar trebuie să fim conștienți că educația online duce la consecințe serioase asupra acestor copii”. 

Vezi și

EXCLUSIV Reacția Poliției, după ce Parchetul a fost sesizat pentru fals în acte, în cazul luptătorului de la Trupele Speciale care acuză că a fost executat de cei pe care îi pregătea

Cătălin Predoiu, despre majorarea salariilor și pensiilor magistraților: ‘Nici hotărârile în sine nu au majorat salariile, ci pur și simplu au făcut o corectă corelare a unei legislații prost gândite’

Înregistrarea care confirmă informația publicată, în exclusivitate, de Bugetul.ro! Polițistul a înclinat fetița pe o parte, după ce a sunat la 112

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare