sursa foto:  reperul.ro

EXCLUSIV Reacția Poliției, după ce Parchetul a fost sesizat pentru fals în acte, în cazul luptătorului de la Trupele Speciale care acuză că a fost executat de cei pe care îi pregătea

În luna decembrie 2021, Curtea de Apel Craiova a decis să suspende procesul în dosarul în care agentul-șef principal Paul Feroiu, fostul luptător de la Serviciul Acțiuni Speciale, care acuză că a fost executat de cei pe care îi pregătea, se războiește cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. Motivul? A fost denunțat un fals în acte, fiind sesizat Parchetul.

Paul Feroiu a dezvăluit, la acea vreme, pentru Bugetul.ro, cum s-a ajuns aici. Potrivit lui Feroiu, IPJ Gorj a făcut recurs la decizia prin care fostul luptător de la Trupele Speciale a fost reprimit în serviciu, la Ordine Publică, în cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu. Însă, a susținut Paul Feroiu, recursul făcut de IPJ Gorj ar fi fost depus după termenul prevăzut de lege, astfel că instituția a venit cu mai multe documente cu care să motiveze depășirea termenului. Asupra respectivelor documente planează suspiciunea de fals și de aceea a fost sesizat Parchetul. Acest lucru a fost confirmat, pentru Bugetul.ro, și de avocatul lui Paul Feroiu, Kasai Marec.

Ce spune IPJ Gorj despre acest caz

Potrivit dispozițiilor art. 304 și următoarele din Codul de procedură civilă, instanțele învestite cu soluționarea unor litigii civile, (sic!) pot, în temeiul art. 307 din Codul de procedură civilă, să dispună suspendarea judecății și transmit înscrisurile denunțate de una din părți ca fiind false către parchetul competent, dacă respectivele înscrisuri, utile soluționării cauzei, au fost denunțate ca false de către una din părți și dacă partea a indicat pretinsul autor al falsului.

Așadar, instanța civilă nu are competența de a se pronunța asupra temeiniciei susținerilor părții, în sensul de a constata dacă înscrisurile sunt sau nu false, aceste atribuții revenind, în mod exclusiv, organelor de urmărire penală.

În conformitate cu dispozițiile art. 308 din Codul de procedură civilă, singura situație în care instanța civilă nu înaintează înscrisul parchetului competent, ci procedează, ea însăși, la cercetarea falsului este aceea în care, potrivit legii, acțiunea penală nu poate fi pusă în mișcare ori nu poate continua”, a transmis, pentru Bugetul.ro, IPJ Gorj.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare