sursa foto:  financialintelligence.ro

DSP furnizează informația care îl contrazice pe Raed Arafat, în cazul femeii care a decedat după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului! A murit în ziua în care s-a vaccinat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, vineri seara, că, dat fiind că decesul femeii de 73 de ani, din Bacău, apărut la o zi de la vaccinare. înseamnă că nu e corelat cu vaccinarea.

Însă, DSP Bacău a anunțat, sâmbătă seara, că femeia s-a vaccinat în aceeași zi în care a decedat.

Nu știu cazul, dar dacă Comitetul pentru coordonarea vaccinării s-a pronunțat, înseamnă că ei știu mai multe date despre împrejurările decesului.

A mai fost o știre acum câteva zile despre o persoană care a decedat la două zile. Era vorba de un infarct, care nu putea fi corelat cu administrarea vaccinului.

Din păcate se poate întâmpla, vaccinezi și se întâmplă decesul.

Dacă DSP a declarat, înseamnă că au date concrete. Faptul că decesul apărut la o zi de la vaccinare înseamnă că nu e corelat cu vaccinarea, a declarat Raed Arafat, în exclusivitate, vineri seară, la „Legile puterii”, după cum Bugetul.ro a scris AICI.

DSP Bacău a anunțat că femeia de 73 de ani s-a vaccinat în data de 22 ianuarie 2021, ziua în care a și murit

„Urmare  evaluarii realizate de catre specialistii din cadrul DSP Bacau, referitoare la decesul unei persoane de sex feminin, in varsta de 73 de ani, care s-a vaccinat la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, in data de 22.01.2021, va comunicam urmatoarele :

– pacienta s-a prezentat la vaccinare in data de 22.01.2021, conform programarii efectuate in platforma informatica programare.vaccinare-covid.gov.ro;

– la nivelul centrului de vaccinare, au fost respectate procedurile de lucru si protocoalele specifice;

– in cadrul procedurii de triaj au fost masurate constantele (tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, SpO2), care se incadrau in limite normale;

– după vaccinarea împotriva COVID-19, persoana a fost îndrumată în punctul de supraveghere postvaccinare, unde a fost supravegheată  de catre medicul coordonator al Centrului de vaccinare timp de 15 minute,  nu a prezentat nici o reacție postvaccinală și a urmat circuitul de ieșire;

– nu au fost inregistrate deficiente in ceea ce priveste asigurarea calitatii, sigurantei si trasabilitatii vaccinurilor in toate etapele de gestionare a acestora, cu respectarea lantului de frig specific.

Mentionam ca pacienta se afla in evidentele medicului de familie cu multiple comorbiditati de natura cardiaca, neurologica si diabet zaharat.

Conform informatiilor detinute la nivelul UPU-SJU Bacau, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistentei medicale de urgenta in contextul multiplelor comorbiditati existente. La examenul clinic si paraclinic efectuat in cadrul Unitatii de Primiri Urgente-SJU Bacau, pacienta a fost diagnosticata cu tulburare majora de ritm cardiac care nu a raspuns la manevrele de resuscitare si care a determinat decesul.

Tinând cont de antecedentele patologice, evoluția pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice si paraclinice inregistrate in UPU-SJU Bacau, nu se susține  decesul ca fiind o reacție adversă postvaccinală indezirabilă.

Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca  „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, a transmis, sâmbătă, DSP Bacău.

Vezi și

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare