sursa foto:  digi24.ro

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Rareș Bogdan, prim-vicerepreședintele PNL, i-a cerut demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL. Apoi, europarlamentarul român a făcut o nouă declarație, precizând că șeful liberalilor trebuia să-și dea demisia după alegerile parlamentare, nu acum. Mulți au considerat că acest atac a fost doar un foc de paie, că Rareș Bogdan ar fi fost prins, de fapt, în ofsaid și că ar fi fost forțat de situație să facă un pas în spate.

Sursele politice ale Bugetul.ro spun, însă, altceva. Atacul lui Rareș Bogdan a fost, de fapt, un prim semnal dat de tabăra anti-Orban în anul Congresului PNL.

Vezi și După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Era clar încă de la bun început că Ludovic Orban nu va răspunde afirmativ la solicitarea lui Bogdan și va pleca de bunăvoie de la șefia partidului.

Rareș Bogdan i-a trimis, însă, un mesaj limpede: Suntem și noi aici! Să nu uiți asta!

În acest moment, Ludovic Orban are mai multe organizații locale care îl susțin, față de cele care sunt împotriva sa.

Însă, Congresul PNL e de-abia în toamnă. Mai e până atunci, au declarat alte surse ale Bugetul.ro.

Vez și SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Practic, până în toamnă, tabăra anti-Orban, în care se află și Rareș Bogdan, secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, dar și lideri locali, precum Florin Roman, are timp să-și facă aliați, să-și atragă organizațiile din țară și să-l răstoarne pe Ludovic Orban de la șefia partidului.

Rămâne de văzut cum va reuși să gestioneze Ludovic Orban situația și dacă va reuși, și de această, să cadă în picioare, așa cum a făcut-o după alegerile parlamentare.

Semnalul dat de Rareș Bogdan lui Ludovic Orban

Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem deimisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției. Dar în momentul în care un premier și un președinte de partid îți obține în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la București, e o problemă și ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a declarat Rareș Bogdan, la Aleph News.

Imediat, Robert Sighiartău a făcut scut în jurul lui Rareș Bogdan

Din punctul meu de vedere, da (Ludovic Orban trebuie să plece – n.red). PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD.

Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban, cu privire la gestionarea pandemiei și nu numai, dar cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice.

Oamenii nu au fost filtrați de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votați în BPN de colegii noștri. În ultimul an, partidul a fost condus discreționar de președintele partidului. La momentul acela am spus că nu e cazul să deschidem subiectul, pentru că aveam alegeri și din motive tactice am tăcut.

Trebuie să discutăm în interiorul partidului și să alegem în cadrul congresului care va avea loc în iunie sau în toamnă o echipă care poate să ducă PNL pe primul loc și care să continue cu atuurile pe care PNL le are.

Avem oameni performanți în administrațiile locale. Din păcate, din cauza negocierilor duse exclusiv de președintele Orban, am lăsat deoparte aceste atuuri și platforma de dezvoltare pe care o aveam cu privire la România.

Am avut o discuție cu președintele Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL și că ceea ce se întâmplă în PNL nu e în regulă.

La un moment dat, Ludovic Orban a vrut iar să-l retragă pe Florin Cîțu și am spus că nici din punct de vedere moral, uman și al strategiei partidului nu este în regulă ca Florin Cîțu să cedeze și să meargă iarăși domnul Orban, după ce și-a dat demisia și a pierdut alegerile. Domnul Orban nu a fost de acord ce i-am spus.

Avem nevoie de o echipă care să negocieze pentru partid și nu pentru indivizi”, a declarat Sighiartău, pentru Digi 24.

Apoi, Rareș Bogdan a revenit asupra declarației inițiale:

„Am spus ce am avut de spus într-un interviu care am văzut că a creat mare vâlvă. Am vrut să fie un interviu analiză, nu un interviu atac. S-a scos din el doar faptul că liderul partidului ar trebui să plece, eu am spus că ar fi trebuit după alegerile pierdute. Acum e tardiv, acum ne pregătim de congres. Și mai important decât asta, cu tot respectul pentru instituția la care lucrați și pentru dumneavoastră și ascultători, voi vorbi despre ce avem de făcut. Sigur, trebuia o analiză foarte serioasă a alegerilor, a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor, dar acum va trebui să ne concentrăm pe guvernare și să stăm în spatele premierului, pentru a încerca să pornim o guvernare fructuoasă pentru România, care să modernizeze această țara, care de 30 de ani așteaptă această modernizare”, a afirmat Rareş Bogdan, la Digi FM, conform Știripesurse.ro.

Vezi și

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare