sursa foto:  newsbv.ro

După ce fermierii au salvat Fabrica de Zahăr Luduș, premierul Nicolae Ciucă anunță relansarea industriei de procesare a sfeclei de zahăr! ‘Am identificat soluții de finanțare’

Un grup format din sute fermieri a reușit să salveze de la dispariție Fabrica de Zahăr Luduș, preluând-o de la grupul Francez Tereos SA.

Astăzi premierul Nicolae Ciucă anunță noi măsuri pentru susținerea agriculturii românești. Printre sectoarele vizate este și cel al procesării sfeclei de zahăr.

Pentru industria de procesare a sfeclei de zahăr, Nicolae Ciucă a afirmat că au fost identificate soluții de finanțare atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat.

Vezi și Profesorul Mircea Coșea, despre salvarea Fabricii de Zahăr Luduș: ‘Pentru prima oară în România, a apărut dovada! Un lucru extraordinar’

„Am completat astăzi setul de măsuri destinat susținerii agriculturii românești, sector aflat în atenția Guvernului.

Pentru relansarea industriei de procesare a sfeclei de zahăr, am identificat soluții de finanțare din fonduri europene, prin Programul Național Strategic – Politica Agricolă Comună, și de la bugetul de stat. Obiectivul nostru este să-i susținem pe producători și să creștem suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr, cultură cu tradiție și potențial.

Tot astăzi, am aprobat o soluție de sprijin pentru producătorii agricoli ale căror culturi înființate în toamna anului trecut au fost afectate de secetă. Fermierii vor primi compensații acordate sub formă de grant financiar, pentru care alocăm fonduri de peste 365 de milioane de lei, asigurate prin rectificarea bugetară, aprobată în Guvern.

Vezi și Vești bune în agricultură! În 2023, Fabrica de Zahăr Bod își reia producția!

Susținerea industriei alimentare, a sectoarelor zootehnic și vegetal, înseamnă și plata la timp a sprijinului financiar acordat din fonduri europene prin mai multe mecanisme de sprijin. Doar în perioada 16.10-04.11.2022, APIA a autorizat la plată suma de peste 1,1 miliarde euro, ceea ce înseamnă să până la sfârșitul anului circa 1,3 miliarde euro de la Uniunea Europeană vor ajunge în conturile celor 790.000 de beneficiari care au depus cereri pentru înființarea culturilor și creșterea animalelor”, a spus premierul României.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare