sursa foto:  Getty

După ce Polonia a lovit Moscova, Rusia acuză NATO de ‘extindere nesăbuită’

Polonia a refuzat delegației Federației Ruse vizele pentru a participa la o reuniune a miniştrilor de Externe ai OSCE, joi şi vineri, la Lodz, declarând că Moscova va fi reprezentată în schimb de reprezentantul său permanent la OSCE.

Ei bine, acest lucru i-a iritat pe ruși.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că s-au acumulat mari probleme în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), acuzând Occidentul că a respins şansa de a face din OSCE o adevărată punte de legătură cu Rusia după Războiul Rece, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Mai mult, la o conferinţă de presă programată să coincidă cu reuniunea, Lavrov a enumerat o listă de nemulţumiri istorice ale Rusiei faţă de Occident, afirmând că „extinderea nesăbuită” a NATO a devalorizat principiile de bază ale OSCE, organizaţie cu 57 de ţări membre, cel mai important organism de supraveghere a securităţii şi drepturilor din Europa.

„Profitând de superioritatea sa numerică în această organizaţie, Occidentul încearcă de mulţi ani să o privatizeze, dacă vreţi. Sau poate că este mai corect să spunem că încearcă să preia OSCE, să subjuge această ultimă platformă de dialog regional”, a afirmat Lavrov.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare