sursa foto:  g4media.ro

După cucerirea Luganskului, forțele armate ruse își îndreaptă atenția spre regiunea Donețk. Oficial ucrainean: ‘Doare foarte tare, dar nu înseamnă pierderea războiul’

Șeful administraţiei militare regionale a Luganskului Serghii Gaidai a declarat că principalul obiectiv al Federației Ruse în războiul din Ucraina va consta în eforturile de a cuceri toată regiunea Doneţk după ce a obţinut controlul deplin al Luganskului.

Serghii Gaidai a declarat pentru Reuters într-un interviu că se aşteaptă ca oraşul Sloviansk şi, în special, oraşul Bahmut să fie atacate în timp ce forţele ruse încearcă să preia controlul deplin asupra a regiunii estice Donbas.

Rusia susţine că a stabilit controlul deplin asupra regiunii Lugansk în urma retragerii forţelor ucrainene din oraşul bombardat Lîsîceansk.

”În ceea ce priveşte armata, este greşit să părăseşti poziţii, dar nu este nimic critic (în ceea ce priveşte pierderea Lîsîceasnkului). Trebuie să câştigăm războiul, nu bătălia pentru Lîsîceasnk”, a subliniat Gaidai.

”Doare foarte tare, dar nu înseamnă pierderea războiul”, a adăugat el.

Oficialul ucrainean a precizat că retragerea trupelor ucrainene din Lîsîceasnk a fost ”centralizată”, indicând că a fost planificată şi ordonată, dar că forţele ucrainene au riscat să fie înconjurate.

”Totuşi, pentru ei (forţele ruse) obiectivul principal este regiunea Doneţk. Sloviansk şi Bahmut vor fi atacate – Bahmut a început deja să fie bombardat foarte puternic”, a conchis el, informează news.ro.

Vezi și:

Volodimir Zelenski, despre pierderea regiunii Lugansk: ‘Armata noastră își retrage oamenii din anumite puncte de pe front unde dușmanul are o mai mare putere de foc’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare