sursa foto:  Facebook.com

După ordinul dat de Florin Cîțu, miniștrii dezvăluie execuțiile bugetare. Tánczos Barna: ‘Sunt și domenii unde era nevoie de o implicare mai serioasă a instituțiilor din subordine’

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat despre execuţia bugetară a ministerului, că sunt capitole unde se află la 98%, iar altele nu sunt la 90%.

 

Tánczos Barna a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, care este situaţia execuţiei bugetare la Ministerul Mediului.
„Sunt capitole unde suntem la 98% execuţie bugetară dusă la maxim, sunt capitole unde nu suntem la 90% şi mă bucur că nu suntem la 90% pentru că în anumite domenii am avut grijă să nu cheltuim banul public şi să fim mai reticenţi. Sunt şi domenii unde era nevoie de o implicare mai serioasă a instituţiilor din subordine. Am pe masă această analiză, o analizez împreună cu colegii mei şi vom reface bugetele pentru următoarele luni în funcţie de capacitatea instituţională a fiecărei instituţii subordonate de a pune în practică ceea ce au visat la începutul anului pentru că în funcţie de această capacitate putem avea discuţii şi cu domnul prim-ministru pe rectificare bugetară”, a explicat ministrul.

El a precizat că este nevoie de sprijin bugetar pentru prevenirea inundaţiilor.

„Ceea ce pot spune acum că din punctul nostru de vedere pentru a preveni inundaţiile în continuare pe amenajări de râuri, pe amenajări de diguri, este nevoie de sprijin bugetar. Avem domeniul nutrienţilor unde avem un program care merge bine, de prevenire a scurgerilor din ferme şi gunoi de grajd în pânza freatică şi programul merge bine, cu Banca Mondială şi acolo o să solicităm sprijin. Şi vor fi situaţii unde vor avea grijă ca, la salarii, la cheltuieli de funcţionare, să ţinem lucrurile sub control”, a afirmat Tánczos Barna, conform News.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare