bugetul kevin baquerizo lJewNo29uf0 unsplash

Dușuri walk-in sau la nivelul podelei: avantaje și dezavantaje

Dușurile de tip walk-in sau la nivelul podelei oferă un design minimalist și o imagine redusă la esențial. Este o alegere excelentă pentru o baie cu design modern, unde nu se dorește o cadă sau cada se montează separat. Aceste tipuri de dușuri au și avantaje, dar și dezavantaje pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a face o alegere pentru casa dumneavostră.

Dușuri la nivelul podelei: avantaje și dezavantaje

Mai jos vorbim despre avantajele dușurilor de tip walk-in și despre cum să depășiți posibilele dezavantaje tehnice în planificare și instalare. Dușurile de tip walk-in sunt sinonime cu confortul, siguranța și spațiul. Provenind de la băile din Roma antică, acestea oferă o serie de avantaje estetice și funcționale prin reducerea la minimum a elementelor de baie. Cădițele de duș extraplat sunt cea mai eficientă alternativă atunci când vine vorba de crearea unui duș la nivelul podelei. Altfel, veți avea nevoie să instalați o rigolă duș.

  • Băile devin mai ușor de curățat și de întreținut.
  • Podeaua este continuă, astfel încât această eliminare a barierelor arhitecturale oferă o siguranță de neegalat de alte sisteme.
  • Acestea facilitează spațiile deschise și eliberează camerele. Amplitudinea vizuală pe care o oferă conferă băii o imagine minimalistă.
  • Nu sunt necesare lucrări de construcție și sunt mai economice.
  • Cădițele de duș extraplate sunt disponibile într-o multitudine de formate, texturi și culori, chiar și pe măsură, la comandă, pentru o adaptabilitate maximă.

Duș walk-in: dezavantaje potențiale și cum să le evitați

Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor lor avantaje, există anumite particularități tehnice de care trebuie să se țină cont atunci când se proiectează și se instalează dușuri de tip walk-in:

  • Dușul nu ar trebui să fie complet deschis, chiar dacă folosim soluții pentru a-l face să pară așa. Încorporarea sticlei temperate într-o parte a dușului va ajuta la închiderea spațiului și va împiedica scurgerea apei.
  • Proiectarea acestuia trebuie să țină cont de amplasarea robinetelor, cum ar fi dușul de mână și capul de duș, precum și de traseul apei și de rigola duș.
  • Cădițele de duș sunt proiectate cu o înclinare precisă pentru scurgerea apei. Cu toate acestea, în funcție de designul băii și al dușului în sine, poate fi interesant să se adauge o ușoară pantă spre rigola duș, cu condiția ca caracteristicile proiectului și ale podelei să permită acest lucru și ca tehnicianul să o recomande. Se recomandă ca panta medie să fie de aproximativ 6 sau 7 cm.

Cum să împiedicați apa să iasă din duș

Deși există întotdeauna riscul ca apa să se scurgă din zona dușului, având profesioniști care ne oferă sfaturi corecte și o instalare impecabilă, și urmând instrucțiunile de la punctul anterior, vom asigura o instalare sigură, cu o scurgere curată a apei în rigola duș sau scurgere.

Motivele pentru care apa se poate revărsa și poate ieși din rigola duș la nivelul podelei sunt de obicei:

  • Un paravan de duș prost instalat: pot exista goluri între silicon și paravan care provoacă scurgeri de apă.
  • Supapa de apă: uneori, supapa nu are capacitatea de a absorbi toată apa din cauza unor obstrucții care determină acumularea de apă și, eventual, scurgerea acesteia din tava de duș.
  • Instalare necorespunzătoare a rigolei:  rigola duș trebuie să fie la nivel pentru a preveni stagnarea sau scurgerea apei.

Combinația tradițională cadă/duș vine de obicei într-o dimensiune standard. Cu toate acestea, cu o cabină de duș de tip walk-in, nu sunteți limitat la dimensiunile tipice cu care mulți sunt obișnuiți. Aveți flexibilitatea de a alege dimensiunile dușului dvs. în funcție de spațiul și nevoile dvs. și vă puteți crea o cabină de duș să fie cât de mare sau mică, după cum doriți.

Atunci când o cabină de duș este plasată în baia adecvată, poate crește valoarea casei tale și poate face ca o baie altfel mai mică să pară mai mare. O adevărată cabină de duș walk-in este definită ca un duș complet deschis și gresie, fără pereți sau uși de închidere și cu o podea care este la nivel cu restul băii. O cabină de duș nu va avea o barieră sau un prag pe care să treci peste.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare