sursa foto:  Facebook

E bătaie pe fostul cel mai modern combinat de prelucrare a petrolului din sud-estul Europei! Când ar putea ÎNVIA un colos al României

În ultima vreme, mai multe firme au vizitat fostul cel mai modern combinat de prelucrare a petrolului din sud-estul Europei. Casa de Insolvență Transilvania (CITR) – Filiala București, administrator judiciar al societății Rafo Onești, a depus la Tribunalul Bacău Planul de reorganizare a rafinăriei.

În urma acestui act, CITR a convocat Adunarea creditorilor pentru începutul lunii decembrie, în care va fi analizată valoarea Planului de reorganizare, a anunțat reprezentantul legal al salariaților societății din Onești, Ion Marian, conform deșteptarea.ro.

„Facem un apel către salariații disponibilizați și către cei reangajați să nu mai facă alte demersuri către diverse instanțe pentru a-și recupera drepturile salariale. În Planul de reorganizare se regăsesc și condițiile impuse noului investitor, între care acordarea drepturilor salariale neachitate la nivelul anului 2016. Rafo are șanse reale ca în prima parte a anului 2018 să aiba un nou investitor. În ultimul timp, peste 10 firme din exteriorul României au vizitat rafinăria, iar prin reprezentanții lor și-au manifestat dorința de a o prelua”, a spus Marian, potrivit sursei citate.

Planul de reorganizare are o durată de aplicare de 18 luni, cu posibilități de prelungire, și are ca scop declarat „maximizarea distribuirilor către creditori”, prin valorificarea activelor rafinăriei.

Rafo deține participațiuni în valoare de 195.581 de euro (897.834 de lei), terenuri și construcții (exclusiv platforma tehnologică) evaluate la câte 2,3 milioane de euro (aproape 10,5 milioane de lei), utilaje, mașini și echipamente de aproape 1,5 milioane de euro (aproape 7 milioane de lei) și extrabilanțiere de 5.223 de euro (aproape 24.000 de lei) – și acestea din urmă fără platforma tehnologică.

Planul de reorganizare propune vânzarea rafinăriei prin „licitație publică competitivă cu strigare cu preț în urcare” pentru minim 59,5 milioane de euro (fără TVA), în prima etapă. În ultimele etape se poate ajunge, însă, la minim 44,6 milioane de euro.
Vânzarea activelor Rafo este considerată singura soluție pentru achitarea datoriilor rafinăriei, neachitate din 2016 de acționarii ei, a obligațiilor curente, dar și pentru ca un cumpărător să preia o întreprindere perfect conservată, care poate fi pusă în funcțiune și, evident, modernizată pentru a fi adusă la standardele cerute în prezent pe piață.

Creanțele născute după data deschiderii procedurii de reorganizare vor fi plătite în perioada de reorganizare. Soldul datoriilor curente se estimeaza la aproximativ 9,6 milioane de lei și va fi achitat până la sfârșirul trimestrului al treilea din plan.

Vezi și Gigantul din telefonie mobilă care își bate joc de clienții săi! „Moș Crăciun” face să DISPARĂ creditul

Compania care a ridicat magazinele Dedeman angajează: Ce posturi foarte interesante sunt puse la bătaie

Emisiunea Vocea României încasează o lovitură neașteptată – vestea care-i va înfuria pe oficialii de la Pro Tv

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare