sursa foto:  wavefm.com.au

E oficial! Ce se va întâmpla cu creșele și after-school-urile

Decizie de ultimă oră a Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă! După ce la prânz s-a decis că se interzice desfășurarea față în față a tuturor forme de învățământ, într-o nouă ședință de urgență desfășurată în această seară s-a decis că creșele și after-school-urile nu se închid. „A fost o eroare materiala, s-a facut o indreptare”, a spus Stancu-Țipișcă Mariana.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, în ședință extraordinară, după ce rata infecțiilor cu noul coronavirus a depășit ieri și azi pragul roșu de 3 cazuri la mia de locuitori, că „începând cu ora 00.00, 20 octombrie”, să intre în vigoare următoarele:

  1. didactică va fi suspendată față în față, inclusiv creșele și universitățile. Școala se va face, așadar, exclusiv online, pentru toate formele de învățământ. Exprimarea din Decizie este ușor confuză. „Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (Scenariul 3)”, scrie în Document. Sunt invocate creșele și ciclul gimnazial (clasele 5-8), nu și grădinițele și ciclul primar (clasele 0-4), dar în același timp se menționează ciclul preuniversitar care conține toate formele de învățământ de la 3 la 19 ani.
  2. Se interzice activitatea in cinematografe, săli de spectacole
  3. Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie pe nas si pe gura, și în aer liber, pentru persoanele cu vârsta de peste 5 ani
  4. Se interzice activitatea in interior a restaurantelor, cafenelelor, barurilor
  5. Este permisa activitatea operatorilor economici in interior doar pentru clientii cazati in pensiuni si hoteluri

Documentul inițial poate fi consultat aici.

Citește și:

EXCLUSIV Firma mamei omului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Medicul Virgil Musta, avertisment dur: ‘Secția noastră de ATI este plină. Încă nu am ajuns să alegem, dar să știți că nu suntem departe’

EXCLUSIV Abuz al Poliției Române! Un fost colaborator acuză: ‘Asta înseamnă hărțuire, teroare!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare