El este propunerea PSD pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice- A făcut infarct chiar în timpul discuțiilor despre Legea off-shore

Iulian Iancu, actualmente deputat, este propunerea PSD pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice.

A fost secretar de stat în Ministerul Economiei și Comerțului în perioada 2001-2004. Nominalizarea sa vine după vizita lui Klaus Iohannis în SUA, unde a discutat cu Donald Trump despre legea off-shore. Iancu a fost preşedintele Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor și a făcut un infarct chiar în timpul dezbaterilor despre legea offshore, pe 5 octombrie, anul trecut.

Iulian Iancu s-a născut pe 6 octombrie 1960 la Gherăești, județul Neamț. Este căsătorit și are doi copii. Este inginer cu specializarea petrol și gaze și a urmat cursurile Universității Oxford din Marea Britanie, specializarea management și doctorand în științe (petrol și gaze) și în științe economice. A fost secretar de stat în Ministerul Economiei și Comerțului, președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Gaze Naturale, director la Romgaz și Distrigaz Nord.

În perioada 2001-2004 a reprezentat Ministerul Economiei şi Comerţului în relaţia cu Parlamentul, în 2004-2008 a fost deputat în Parlamentul României, Camera Deputaţilor, iar în 2006-2008 a fost preşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii. Din 2004 până în prezent este președinte în Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei.

La portofoliul de vicepremier pe probleme economice, condus în momentul de faţă interimar de Eugen Teodorovici, PSD l-a nominalizat pe deputatul Iulian Iancu.

Iulian Iancu a fost nominalizat în Comitetul Executiv al PSD pentru funcția de vicepremier pe probleme economice, propunere ce va fi trimisă, luni, de Viorica Dăncilă președintelui Klaus Iohannis.

Social-democraţii s-au reunit vineri, de la ora 12.00 la Parlament, în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre organizarea Congresului de sâmbătă, dar şi despre propunerile de miniştri pe care liderul PSD urmează să i le trimită lui Klaus Iohannis.

 

Vezi și:

Vești bune pentru pensionari- De ce veți avea parte

Vești pentru mii de români! Noi reglementări ale Legii Pensiilor

Vești uriașe pentru angajați! Veți primi un nou ajutor financiar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare