Emil Boc: ‘Ludovic Orban încearcă strategia de victimizare tip fost președinte PSD, care s-a demonstrat și atunci și acum că nu are succes’

Primarul PNL al Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, la Digi24, că Ludovic Orban, care a acuzat că „forțe exterioare” partidului „sucesc mâini la spate”, încearcă în alegerile interne ale liberalilor “strategia de victimizare tip fost președinte PSD”.

Anca Suciu, jurnalist Digi24: Vreau să vă întreb despre declarația președintelui Klaus Iohannis, după ce Ludovic Orban a vorbit despre influențe externe în PNL, despre implicarea serviciilor și inclusiv a DNA-ului în scena politică. A vorbit apoi liderul senatorilor PNL, a intervenit și președintele Klaus Iohannis, care a spus că el nu știe despre așa ceva, pentru că altfel s-ar fi implicat. Mai zice că sunt explicații senzaționale.

Dumneavoastră știți despre aceste forțe externe din PNL care caută scheleți în dulap? Nu cumva prin această declarație, Ludovic Orban nu recunoaște că sunt scheleți în dulapul liberalilor?

Emil Boc: “Pot să vă spun cu certitudine că nu există așa ceva în PNL. Este o competiție deschisă între doi colegi și atât. Probabil că domnul președinte Orban încearcă să dea o doză de victimizare ca strategie de campanie bănuiesc, pentru că alt argument nu există, însă această competiție se va încheia în 25 septembrie.

Cred că premierul Cîțu va câștiga și președinția PNL. Este părerea mea, a unuia care îl susține. Este o competiție internă a PNL care n-are legătură nici cu punerea în pericol a guvernării țării, pentru că țara merge mai departe.

Premierul Cîțu este premier și acum și după 25 septembrie, un lucru foarte clar, pentru că nu amestecăm, nu creăm elemente de instabilitate politică printr-o competiție din interiorul PNL. Nu e vinovată țara pentru că noi avem un congres. Deci guvernul merge mai departe”.

Anca Suciu: Ludovic Orban spune că există această temere, în rândul președinților de organizații, că sunt căutați inclusiv cu dosare penale.

Emil Boc: “Nu avem informații, eu și colegii care îl susțin pe premierul Cîțu, despre așa ceva. N-are cum să fie așa ceva. România cred că a depășit de multă vreme perioada în care asemenea metode măcar erau enunțate. Am trecut într-o perioadă în care transparența și respectul față de instituțiile statului, care trebuie să-și facă datoria. Competiția politică este una, partea care ține de funcționarea instituțiilor statului este alta. Cele două nu au niciun fel de legătură”.

Anca Suciu: Vă amintește de discursul lui Liviu Dragnea?

Emil Boc: “Când am menționat idea de victimizare acolo m-am dus în esență, gândind că fostul premier Ludovic Orban, actual președinte al PNL, în cadrul competiției interne încearcă strategia de victimizare tip fost președinte PSD, care s-a demonstrat și atunci și acum că nu are succes. Românii vor să vadă proiecte. Realitatea crudă este aceea. Ludovic Orban a pierdut în calitate de președinte ultimele alegeri”.

Anca Suciu: Ați ajuns să-l comparați pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea.

Emil Boc: “Politica este pe voturi, nu pe victimizări. Un partid se legitimează și un președinte duce mai departe corabia dacă câștigă bătăliile politice și electorale. Domnul Orban este un foarte bun președinte de Cameră și e bine că e acolo, dar are nevoie partidul de continuarea și trecerea partidului la nivelul următor prin prestația premierului Cîțu”.

Anca Suciu: Mai rămâne Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților dacă pierde congresul?

Emil Boc: “Nu văd de ce nu”.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, despre campania internă din Partidul Național Liberal. Președintele spune că trebuie „să privim lucrurile destul de relaxat și natural”, deși cele două tabere se acuză reciproc de mai bine de o lună. Iohannis a vorbit și despre acuzațiile făcute de Ludovic Orban, care a spus că „forțe exterioare” partidului „sucesc mâini la spate”.

„Eu nu am astfel de semnale și pot să vă spun că pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. Aș fi intervenit de mult dacă aveam semnale. Lupta este o luptă internă pentru voturi. Și o competițție politică îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale. Mai mult nu e”, a declarat președintele, referitor la afirmațiile lui Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis spune că lupta din PNL nu a afectat guvernarea, deși sunt implicați premierul și unul dintre liderii coaliției de guvernare.

Întrebat dacă partidul se va rupe după Congres, președintele a spus că „este o poveste veche”, informează digi24.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare