Este oficial! Programul RABLA nu mai acceptă aceste mașini la casare

Este oficial! Românii care vor apela la Programul Rabla în 2019 sunt obligați să aducă la casare mașini care respectă noile condiții. Totul este prevăzut într-un proiect de lege ce a fost publicat recent în Monitorul Oficial și care se va aplica din luna ianuarie 2019.

Cei ce doresc ajutor de la stat pentru înlocuirea mașinii vechi, ar putea de la anul să fie obligați să ducă la casat numai mașini cu inspecția tehnică periodică valabilă.

Potrivit proiectului legislativ, de anul viitor vor putea fi casate, cu condiția de a fi ITP-ul valabil și a vârstei de peste opt ani, autoturismele, microbuzele, autoutilitarele ușoare sau autospecialele ușoare. Înmatricularea în țara noastră, existența componentelor esențiale precum motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu sunt de asemenea condiții ce trebuie îndeplinite pentru a putea intra în programul ,,Rabla”. Prima de casare va avea valoarea de 6.500 lei, mașinile fiind obligate să genereze cel mult 120 gCO2/km, spre deosebire de anul acesta, 130 g CO2/km

Totodată, cei ce vor dori să își schimbe mașina veche vor primi un ecobonus de 1.000 lei, cu condiția ca mașina să nu genereze mai mult de 96 g CO2/km, sau un ecobonus de 1.700 lei pentru cumpărarea unei mașini hibrid, scrie avocatnet.ro.

Vezi și Lovitură de proporții dată de Florin Călinescu! Suma uriașă care i-a intrat în conturiANCOM avertizează! Puteți lua amenzi usturătoare dacă aveți aceste electronice în locuință

Toți șoferii de mașini diesel sunt vizați! Cât mai pot circula

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare