sursa foto:  transporturiromania.ro

Toți șoferii de mașini diesel sunt vizați! Cât mai pot circula

Mașinile diesel sunt o mare problemă  în Europa. Mai multe țări, printre care și  România, ar putea fi sancționate dur de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri drastice pentru a reduce nivelul poluării din marile orașe. 

Statele care nu iau masuri in privinta poluarii pot fi reclamate la Curtea Europeana de Justitie, deoarece limita de noxe si particule ultrafine, nu poate fi depasita.

Daca se va ajunge pana la sanctiuni, acestea vor fi foarte dure, ba chiar, statele vor fi obligate sa interzica accesul vehiculelor disele in orasele mari.

Aceasta masura vine in urma numarului forte mare de decese cauzate din cauza gradului ridicat de poluare. Potrivit statisticilor, peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine, citat de b1.ro.

Din Europa, Germania este cea mai poluata tara, care a si inregistrat in anul 2014, peste 80.000 de decese. Topul este completat de Italia(79.820 de decese), Marea Britanie (52.240), Polonia (48.690) și Franta (45.840). În Romania, numarul deceselor înregistrate din pricina poluării a fost de 19.947.

Așadar, era mașinilor diesel pare tot mai aproape de a apune și nu va trece mult până când proprietarilor acestor mașini le va fi interzisă deplasarea pe drumurile publice

 

Vezi și Azi a intrat în vigoare! Toți șoferii români trebuie să cunoască noua modificare

SURSE! O nouă lovitură, încasată direct de Liviu Dragnea! Cine ar urma să-l părăsească

Vești imense pentru bugetari! Ce vor primi începând din ianuarie 2019

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare