sursa foto:  gds.ro

Azi a intrat în vigoare! Toți șoferii români trebuie să cunoască noua modificare

Toți șoferii trebuie să știe asta! De astăzi totul intră în vigoare. Sunt vizați, mai ales, cei care circulă pe drumurile publice fără rovinietă valabilă. 

Potrivit legii, această faptă se va prescrie, începând de astăzi, în patru luni de la săvârșire, nu în șase luni ca până în prezent.

„Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei”, prevede Legea nr. 60/2018, cu precizarea că este vorba de data încheierii procesului-verbal de contravenție. Cu alte cuvinte, dacă procesul-verbal nu va fi încheiat în maximum patru luni de la data la care șoferul a fost surprins conducând o mașină fără rovinietă, amenda nu va mai putea fi aplicată.

În prezent, prescrierea faptei are loc în șase luni de la săvârșirea acesteia și comunicarea procesului-verbal de amendare se poate face în maximum două luni de la întocmirea acestuia.

Conform avocatnet.ro, în prezent, din ziua săvârșirii contravenției și până la comunicarea amenzii pot trece maximum opt luni (șase luni până la momentul încheierii procesului-verbal plus două luni până la comunicarea acestuia). După ce schimbarea amintită mai sus se va aplica, perioada va fi redusă la șase luni (patru luni până la momentul încheierii procesului-verbal plus două luni până la comunicarea acestuia).

Rovinieta are o valabilitate de una, șapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, în funcție de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale. Circularea fără rovinietă se poate sancționa cu amendă, potrivit OG nr. 15/2002.

Vezi și Ieșire explozivă a lui Rareș Bogdan! Reacție distrugătoare la adresa Guvernului, după un articol publicat de Bugetul.ro

EXCLUSIV! Caz halucinant! Creștere uluitoare a celei mai mari pensii din România – Ministerul Olguței Vasilescu reacționează

Răsturnare de situație! Declarație-surpriză a lui Eugen Teodorovici

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare