eugen teodorovici

sursa foto:  stirileprotv.ro

Eugen Teodorovici, propunere inedită pentru Guvernul Ciucă: Statul să cumpere grâu cu 3 lei/kg de la fermierii români

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a lansat o serie de propuneri pentru sprijinul fermierilor români.

Eugen Teodorovici a propus anumite măsuri care au ca scop ajutorarea fermierilor români. Printre acestea se numără și propunerea ca statul să cumpere cereale de la fermierii români, la prețuri de aproape trei ori mai mari decât cele de pe piața liberă.

”Aveți un ministru la agricultură care nu vă înțelege și nu vă ajută”

Dumneavoastră vreți să vindeți producția de grâu, porumb și așa mai departe; cui o vindeți nu vă interesează. Din păcate, aveți un ministru la agricultură care nu vă înțelege și nu vă ajută, la al doilea mandat, habar nu are.

Vă dau un exemplu de soluție, care se poate aplica și la grâu, și la conservele de carne etc. Dacă România produce 9 milioane de tone de grâu, poate stoca 5 milioane, statul trebuie să modifice legea rezervelor de stat, astfel încât să stocheze între 3 și 5 milioane de tone. După care vă dă dumneavoastră preț cât vrea mușchiul lui, statul român. Azi e 1,1 lei/kg grâul, statul vă dă 3 lei/kg. Asta trebuie să facă statul român pe cereale, pe conserve și așa mai departe”, a spus Eugen Teodorovici.

”Guvernul să majoreze subvențiile fermierilor până la 1.000 euro/hectar”

Fostul ministru de finanțe mai susține și că Guvernul ar putea să majoreze subvențiile fermierilor până la 1.000 euro/hectar sau că statul ar trebui să declare stare de calamitate din cauza secetei, iar dacă situația nu este suficient de gravă, să o ”facă din cifre” să pară astfel, pentru a putea acorda măsuri de piață mai avantajoase pentru fermieri, conform agro-tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare