sursa foto:  psnews.ro

Eugen Tomac: ‘Din păcate, asistăm la o situaţie extrem de ciudată, speram că vom avea alegeri pe 6 decembrie’

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, consideră că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen, adică pe data de 6 decembrie, pentru că, în caz contrar, se va „adânci şi mai mult criza politică, lucru de care nu avem nevoie în această perioadă”.

„S-au stabilit deja alegerile pentru 6 decembrie (…). Sperăm că lucrurile nu vor degenera şi vom avea alegeri pe 6 decembrie, pentru că în caz contrar vom adânci şi mai mult criza politică, lucru de care nu avem nevoie în această perioadă, pentru că, pe lângă criza de sănătate publică, urmează o criză fără precedent în economie”, a declarat Tomac miercuri, pentru AGERPRES.

Potrivit liderului PMP, este o situaţie în care se poate observa că „instituţiile statului au agende diferite, lucru extrem de grav, pentru că această luptă între instituţii riscă să ducă ţara într-un haos”.

„Din păcate, asistăm la o situaţie extrem de ciudată. În plină criză de sănătate publică, când toate instituţiile ar trebui să-şi coreleze agenda astfel încât să păstrăm drept prioritate combaterea crizei create de Coronavirus, asistăm la o situaţie prin care putem observa că instituţiile statului au agende diferite. Lucru extrem de grav, pentru că această luptă între instituţii riscă să ducă ţara într-un haos”, a susţinut Tomac.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, marţi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

CCR a decis că Legea privind alegerile parlamentare este constituţională, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare