putin 2

sursa foto:  khaama.com

Europarlamentarul Rareș Bogdan: ‘Războiul de lângă noi va mai dura. Nimeni nu garantează că dacă Ucraina cedează o fâșâie de pământ, Putin nu va ataca mâine alt stat!’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, susține că teoria că Putin e nebun, deci imprevizibil în logica medicală, dar previzibil în logica politică, face parte, din arsenalul manipulării pe care Rusia îl revarsă cu obstinație, parșiv, țintit. Kremlinul are cel mai mult de câștigat din mesaj. El accentuează în percepția publică ideea că este în stare de orice, de pildă să acționeze valiza nucleară, scopul fiind ca populația să facă presiuni asupra liderilor pentru a se așeza la masa negocierilor.

Fără îndoială pe scenariul negocierilor, astazi, castigul ar fi de partea Rusiei lui Putin si al permanentei ei tentatii hegemonice. Asa zisa vulnerabilitate a sa a devenit armă de propagandă menită să construiască fisuri în determinarea celor care susțin Kievul.

Din nefericire, nu sunt puțini cei care cred că președintele Ucrainei ar trebui să renunțe la teritoriul controlat de Moscova astazi, pentru a se ajunge la pace. În categoria celor care îl condamnă pe Putin și-l socotesc criminal sunt unii care îl plac pe Zelenski, dar și oameni care-l displac și au un dinte crescut în perioada când știrile despre Ucraina nu te duceau cu gândul la stat de drept. Pe cei care judecă singuri, care se informează și nu sunt victime ale manipulării, asta nu-i determină să ceară negocieri de pace în termenii Moscovei. Există rațiuni superioare.

Nimeni nu garantează că dacă Ucraina cedează o fâșâie de pământ, Putin nu va ataca mâine alt stat! Și nu e doar Republica Moldova prin preajmă, care este clar mai vulnerabilă decât statele baltice sau Polonia si …..Romania.

Cum să-l faci însă pe Putin să cedeze, să se retragă fără să piardă susținerea poporului rus, a parte din el, cu siguranta, insa suficient inca pentru validarea actiunilor crininale din Ukraina. Cheia ramane totusi populația Rusiei. Una dintre chei, parerea mea. Războiul de lângă noi va mai dura. Sunt autori care susțin că Putin este în stare să măcelărească milioane de ruși pentru a-și atinge scopul, istoria de altfel se invata ca nu ar fi prima data cand liderii de la Kremlin ar proceda asa. Dar eu nu cred că se va ajunge aici. Asta nu înseamnă că nu e în stare. După mine, atunci când pierderile omenești pe frontul său irațional vor forma masa critică în ochii și sufletele mamelor, familiilor soldaților ruși, Putin va face totusi un pas înapoi.

Presiunea pe care o pun forțele care furnizează armament Ucrainei trebuie să continue – aud acum voci: cu orice preț? Mor oameni nevinovați, spun unii care fara sa realizeze se inscriu astazi in logica celor care ar da castig de cauza Rusiei.

Da, mor. Crimele continuă zi de zi, atrocitatile sunt absolut socante si se intampla in proximitatea noastra! Pe 24 februarie se face un an de la invadarea Ucrainei și fiecare oră care trece adâncește drama. Dar a-i da acum lui Putin satisfacție deschide o cutie a Pandorei pe care nu o va putea nimeni închide. Ar fi greseala fatala si inceputul dezastrului pentru Europa de Est, in prima faza.

Nu m-aș baza pe camarila lui. Un clasic scria că atunci când te afli pe lângă nebuni, devii și tu nebun, dar mai mult decât atât, ajungi să consideri nebunia ca având farmec. Și din câte se vede, greșelile făcute de Ucraina și mai ales de Occident în 2014, după ocuparea si anexarea Peninsulei Crimeea, acceptându-l pe Putin ca partener de dialog și afaceri, au consolidat nebunia rusească. I-au permis să strângă resurse pentru a-și duce razboiul criminal si actiunea hegemonica pan euro-asiatica mai departe.

Dar armata sa are nevoie constant de piese. Descoperirea microcip-urilor batave în componența armelor rusești, via companii din China, va determina, sper, occidentul să verifice toate livrările indirecte.

Dar blocada nu mai are nevoie de nicio fisură! De niciun blat, intenționat sau din culpă. Nu inteleg de ce, spre exemplu, mai exista inca banci rusesti care activeaza in Swift. Nu inteleg de asemenea cum tari europene considerate stalpii Constructiei Europene au in dezbaterea interna din campaniile electorale tema sanctiunilor impotriva Rusiei, care ar afecta cresterea preturilor de pe piata interna si scaderea nivelului de trai in tarile respective.

Da, exact ce cititi, a fost una dintre cele 3 teme principale ale campaniei electorale din landul “Austria Inferioara” si pare ca e exportata ca tema de campanie si in Salzburgerland Karintia, urmatoarele doua landuri unde se confrunta fortele politice austriece in marrtie si aprilie 2023, conform mediaflux.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare