ingrid mocanu a3 465x390

sursa foto:  evz.ro

EXCLUSIV! Abuz uriaș și un caz revoltător! Cum aplică legea unii dintre cei care ne garantează JUSTIȚIA

Nimeni nu este mai presus de lege – spune Constituția României, ceea ce înseamnă că legile se respectă așa cum sunt ele la acest moment și sunt valabile inclusiv pentru politicieni, ofițeri ai serviciilor secrete, procurori, judecători și mai ales avocați. Să nu uităm că într-o societate normală avocatul este garantul drepturilor și libertăților omului, el trebuind să se asigure, așa cum spune și Constituția, că cel pe care îl asistă sau îl reprezintă beneficiază de o justiție corectă și echidistantă.

Dar ce ne facem când mai marii avocaților, în speță UNBR (Uniunea Națională a Barourilor din România) iau decizii care ocolesc legea.

Ingrid Mocanu este fosta șefă a ANRP, care în anul 1998 a absolvit examenul de admitere în magistratură. De atunci a îndeplinit diverse funcții în aparatul de stat și este una dintre puținele persoane din România care stăpânește legislația aproape perfect.

În anul 2015 a fost nevoită să se suspende din funcția publică pe care o deține din cauza unui dosar extrem de controversat, legat de acordarea unor despăgubiri.

În acest context, Ingrid Mocanu a ales să renunțe la cariera publică și să se îndrepte spre profesia liberală de avocat. A dat examen, pe care în mod firesc l-a și promovat, dar surpriză… ulterior UNBR și Baroul București au ajuns la concluzia că fostul magistrat nu poate fi primită în profesie pentru că aceasta desfăşoară activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat.

Și totuși Ingrid Mocanu nu realiza niciun fel de venit, fiind suspendată din funcția pe care o deținea. După ce Baroul București a refuzat primirea ei în profesie a contestat decizia la Consiliul UNBR, care a întărit soluția dată de Barou.

Situația este de-a dreptul îngrijorătoare pentru că înseamnă că domnii și doamnele care se află în conducerea acestor instituții de interes public aplică legea într-un mod extrem de suspect. Aproape la fel de suspect ca atunci când după ce se strâng între 700.000 – 900.000 de euro din taxa de examen pentru admiterea în profesia de avocat, comisiile de redactare a subiectelor formată din avocați cadre didactice cu peste 10 ani experiență, cu toate cărțile și codurile în față greșesc grilele de concurs. ANUAL. Apoi au pretenția ca cei care candidează pentru un loc de stagiar și care au plătit 1000 de lei pentru a da acest examen, să le corecteze erorile. Este un pic de… abuz în serviciu, acea infracțiune pentru care au ieșit sute de mii de români în stradă.

Dar să revenim la Ingrid Mocanu. Așa cum era evident, a mers în instanță și a atacat hotărârile Baroului București și ale UNBR, în contencios administrativ, la Curtea de Apel București și a câștigat. Puteți citi sentința aici: sentinta-CAB-Barou-Bucuresti.

Deși legea arăta destul de clar că motivele invocate de Baroul București și UNBR nu sunt în acord cu realitatea, Ingrid Mocanu nerealizând venituri din altă profesie, avocații au făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 13.06.2016, Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Ingrid Mocanu. Astăzi este 6 septembrie 2017 și Înalta Curte de Casație și Justiție nu a stabilit termen în proces. În acest timp, Ingrid Mocanu putea fi avocat și putea câștiga mii, zeci de mii de euro. Dar i se refuză intrarea în profesie pe un motiv care te lasă efectiv perplex.

Bugetul.ro a solicitat ICCJ, în baza legii 544/2001 să ne explice care este motivul pentru care acest dosar nu a primit încă termen. Considerăm că informația este de interes public și că orice cetățean al acestei țări trebuie să știe cât timp trebuie să aștepte până când i se va face dreptate.

Vezi și De necrezut! Instituția publică din România care nu dorește să admită că e publică

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare