EXCLUSIV Avalanșă de asiatici pe piața muncii! Mii de oameni au sosit în România, pentru a umple golurile din industrie

Mii de asiatici au sosit în România, în ultimii ani, pentru a umple golurile lăsate pe piața locală. În acest sens, Bugetul.ro a discutat cu Tiberiu Porteka, sales manager al companiei International Work Finder, aflată în top 10 în materie de recrutări de forță de muncă din zona Asiei.

După cum a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, Tiberiu Porteka, numai Work Finder, firmă de recrutare înființată în anul 2017, a adus în România aproximativ 2.500 de asiatici.

Astăzi am adus șapte nepalezi, muncitori necalificați, care vor lucra în HoReCa și în zootehnie. Cu toate că HoReCa a căzut, angajatorul a făcut comanda înainte. Procesul fiind unul de durată, ei au ajuns de-abia acum. Durează între 4 și 5 luni, până vin. 

Vezi și SURSE Ce face ministrul Marcel Vela săptămânal

Doi vor merge în zootehnie și cinci în HoReCa. Vor lucra la restaurante, în zona de catering. Au venit pe o perioadă de 2 ani”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Porteka.

4 dintre cei 7 nepalezi sosiți în România, vineri, 13 noiembrie

Tiberiu Porteka, sales manager International Work Finder, al doilea din stânga imaginii

Doar firma noastră a adus în jur de 2.500 de asiatici, în diferite domenii: HoReCa, IT, inginerie mecanică. Un necalificat ia 2.100 de lei (n.r. – sumă netă), la care se adaugă cazarea și masa, iar salariul unui muncitor calificat pleacă de la 2.500 de lei (n.r. – sumă netă) și poate ajunge la mai mult, în funcție de calificarea pe care o are. Ei sunt cazați fie în locuințe închiriate, fin în case naționalizate, fie în containere. Containerele sunt mai mult pentru munca de șantier și sunt mutate de la o lucrare la alta”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, reprezentantul Work Finder.

Cum se desfășoară procesul de recrutare?

1. Selecția candidaților conform cerințelor angatorului. Acesta primește CV-uri, filmări cu probe practice (n.r. – în cazul angajaților calificați), certificări și diplome, iar interviurile de angajare sunt susținute prin Skype.

În cazul în care clientul dorește un număr mare de angajați, are posibilitatea de a ne însoți în Asia”, ne-a explicat Tiberiu Porteka.
2. Întocmirea formalităților de imigrare (aviz de muncă, permis de sedere, vize, traduceri, legalizări).

3. Suport post-recrutare: Work Finder oferă consultanță activă în gestionarea relației cu resursele umane din Asia.

Durata procesului: între 2 și 4 luni de la semnarea contractului în funcție de țara de reședință a candidaților. Întârzieri pot interveni din cauza procedurilor stricte din această perioadă COVID 19.

Date despre International Work Finder

Înființată în anul 2017, International Work Finder este o companie cu experiență în proiecte internaționale, care oferă servicii complete de recrutare.

În funcție de nevoile angajatorilor, recrutează resurse umane din Nepal, India, Sri Lanka și Vietnam.

În ultimii ani, a plasat forță de muncă din Asia pentru companii care activează în următoarele domenii: agricultură, auto, îngrijire, construcții, curățenie, FMCG, HoReCa, producție și reciclare.

În anul 2019, compania a avut o cifră de afaceri de 4.257.201 de lei și un profit în valoare de 2.138.097 de lei.

Vezi și

Veste bună pentru mii de români! Voucherele de vacanță din 2019 și 2020 ar putea fi folosite până la finalul anului 2021

Paradisul bogaților la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc, leafă mai mare ca Ludovic Orban

Avertisment dur! Ce s-ar putea întâmpla în România în următoarea perioadă

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare