EXCLUSIV Lovitură devastatoare pentru Klaus Iohannis, în războiul cu Olguța Vasilescu! Scenariul care îl ‘dărâmă’ pe șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va respinge, pentru a doua oară, propunerile premierului Viorica Dăncilă privind numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

În replică, fosta șefă de la Ministerul Muncii a dezvăluit că premierul va ataca decizia șefului statului la Curtea Constituțională a României. Mai mult, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus, în premieră, că social-democrații se gândesc să-l suspende pe Klaus Iohannis din funcția de președinte.

Surse ale Bugetul.ro vin cu un scenariu-bombă. Concret, Klaus Iohannis ar putea fi suspendat chiar de către Curtea Constituțională a României, pentru încălcarea dispozițiilor CCR și ale Constituției.

Vezi și Dezvăluire-bombă! Adevărata miza a războiului Klaus Iohannis-Olguța Vasilescu – Asigurarea pe care o așteaptă președintele

S-ar putea ca CCR-ul să dispună direct suspendarea președintelui, pentru că a încălcat dispozițiile CCR și ale Constituției. E și asta o variantă”, au afirmat, pentru Bugetul.ro, surse politice.

„Iohannis insistă să calce în picioare o decizie a CCR”

„A fost o ultimă încercare a premierului, înainte de a ataca la CCR, fiind sesizat un conflict instituţional. Am văzut motivarea de data trecută. Iohannis a invocat articole de lege care nu sunt în sprijinul lui, pentru că niciunul nu încălcăm acele articole, e vorba de mine şi de Drăghici. Ar trebui să fim cetăţeni români şi suntem, să avem domiciliul în România şi îl avem, să nu avem condamnare definitivă şi nu avem, să nu avem nicio incompatibilitate şi nu avem. Acestea sunt articolele invocate de Iohannis în cazul nostru. Niciunul dintre ele nu ne e aplicabil, în sensul că am încălca vreun articol. De aceea am şi făcut un ultim demers, ne-am pus cărţile de identitate în dosarul trimis la Cotroceni, CV-ul, din care să rezulte că nu încălcăm nicio lege. E clar că Iohannis insistă să încalce în picioare o decizie a CCR, care prevede clar că prima dată poate refuză pe indiferent ce motive vrea de oportunitate, dar că a doua oară nu are voie să refuze decât pe legalitate. Legalitatea ar presupune cele patru motive amintite mai devreme. Îndeplinim foarte clar aceste condiţii de legalitate”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu, la Digi 24.

Vezi și Scandal-monstru! Polițiștii au făcut public fluturașul de salariu al lui Carmen Dan – Atac devastator la ministrul de Interne

Aceasta a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis nu face altceva decât să încalce legislaţia şi deciziile CCR, „motiv pentru care guvernul a anunţat deja că mâine va sesiza din nou Curtea Constituţională”.

„Nu înţelegem ce înseamnă persoana potrivită pentru posturile respective, convingătoare. Poate că Iohannis ne dă şi o listă cu ministere care au voie să fie în continuare şi atunci am constata că, în afară că încalcă deciziile CCR, vrea să preia şi prerogativele coaliţiei de guvernământ şi ale partidului care a câştigat alegerile. Deocamdată, miniştrii îi propune guvernul format din partidele câştigătoare. Când o să câştige PNL alegerile şi să o aibă Iohannis un cuvânt de spus în ceea ce priveşte miniştrii, o să fie altă situaţie. Deocamdată suntem în această paradigmă”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Vezi și EXCLUSIV Dedesubturile crimei de la Mediaș! Răfuială între ‘pui de interlopi’

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, că în cursul acestei săptămâni va respinge din nou propunerile de miniştri transmise a treia oară de Guvern pentru Transporturi (Mircea Drăghici) şi Dezvoltare Regională (Olguţa Vasilescu).

„Aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi-două vor fi reexaminte documentele şi expediate la guvern. Motivele o să le citiţi când o să vedeţi scrisorile”, a declarat preşedintele Iohannis.

Vezi și Atenție! Se majorează numărul persoanelor care beneficiază de acest tip de ajutor din partea statului

Mare atenție! S-a aflat cine va putea beneficia de pensia ocupațională

Lovitură pentru acești bugetari! Salariile lor sunt în pericol

Atenție, șoferi! Riscați amenzi chiar dacă aveți cauciucuri de iarna- Detaliul mai puțin știut

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare