sursa foto:  cetateanul.net

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Dezvăluire Bugetul.ro. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pregătește reorganizarea Ministerului de Interne.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern care are ca scop modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne, mai apar două funcții în „Centrul de Comandă” al MAI, într-o perioadă în care Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR promite că face restructurări în aparatul bugetar.

În activitatea de conducere şi reprezentare, ministrul este ajutat de 5 secretari de stat, 3 subsecretari de stat şi secretarul general”, se arată în proiectul de reorganizare a Ministerului de Interne.

În prezent, legea prevede că „ministrul este ajutat de 4 secretari de stat (unul pentru ordine și siguranță publică, unul la DSU, unul pentru relația cu prefecturile și unul pentru relația cu Parlamentul și relații internaționale), 2 subsecretari de stat (unul la ordine și siguranță publică și unul pentru relația cu Parlamentul și relații internaționale) și secretarul general”.

Practic, în Organigrama Aparatului Central al Ministerului de Interne vor fi adăugați un secretar de stat și un subsecretar de stat.

La ora actuală, un secretar de stat se ocupă de relația cu Parlamentul și relații internaționale, iar în subordinea sa are un subsecretar de stat.

Ei bine, Lucian Bode vrea să reorganizeze MAI-ul astfel încât în structura organizatorică să apară un secretar de stat care să se ocupe de relația cu Parlamentul și un alt secretar de stat care să aibă în atribuții relațiile internaționale. Totodată, pentru relația cu Parlamentul, MAI-ul va avea și un subsecretar de stat.

În plus, în organigrama MAI o să apară și un subsecretar de stat care se va ocupa de relația cu prefecții. 

Vezi și Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Dat jos de mineri în anii ’90, Petre Roman acuză că ‘o mafie politică’ a decis că trebuie să plece! Sfatul pentru Florin Cîțu

Organigrama actuală:

Cum va arăta Organigrama MAI, după REORGANIZARE:

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare