sursa foto:  realitateaoltului.ro

EXCLUSIV Ordin de retragere a Poliției de pe străzi! Au dispărut echipajele fixe (foto)

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, după decizia Curții Constituționale a României privind neconstituționalitatea amenzilor, oamenii legii au început să dea înapoi și să închidă ochii când vine vorba de aplicarea Ordonanțelor Militare. De altfel, acest lucru este vizibil și în activitatea polițiștilor, numărul de amenzi date de aceștia după decizia CCR fiind în scădere. După scăderea drastică a numărului de amenzi date de polițiști, acum au dispărut și echipajele fixe din intersecții, care până acum vegheau pe timpul nopții. Luni seara, reporterul Bugetul.ro s-a deplasat, în intervalul 21:00-22:00, în mai multe zone din Sectorul 2, care până la decizia CCR erau înțesate de polițiști.

Astfel, ajunși la fața locului, am constatat că echipajele fixe de pe timpul nopții au dispărut din marile intersecții.

Trebuie precizat că în drumul nostru am întâlnit, însă, două-trei mașini de Poliție aflate în patrulare, însă, după cum am subliniat și mai sus, echipajele fixe se pare că au fost scoase din intersecții.

Zonele verificate de Bugetul.ro:

  • zona Mega Mall – Piața Delfinului
  • zona Piața Iancului
  • zona Obor
  • zona Lizeanu
  • zona Ferdinand
  • zona Cimitirul Armenesc

Fotografii doveditoare că intersecțiile au rămas fără echipajele fixe

Polițiștii lăsați fără bază legală de a-i amenda pe cei care încalcă Ordonanțele Militare date de Marcel Vela

Decizia Curții Constituționale a României nu doar că a deschis portița pentru anularea amenzilor date în perioada stării de urgență, ci le-a făcut polițiștilor misiunea imposibilă de a-i amenda pe cei care încalcă Ordonanțele Militare.

De altfel, în Ordonanța Militară nr. 11, prima dată de Marcel Vela după decizia Curții Constituționale, se precizează vag că persoanele care o încalcă vor fi sancționate disciplinar, contravențional sau penal, în conformitate cu legislația în vigoare.

În condițiile în care, în toate celelalte OM-uri date până ieri, se preciza clar actul normativ și articolul în baza cărora persoana urma să fie sancționată.

„Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 și 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate legislația în vigoare”, se precizează la Art. 4 alin. (2) din Ordonanța Militară nr. 11.

Vezi și

Codul Muncii are parte de modificări! Anumiți români vor avea parte de ajutor financiar

Document. Omul uns în funcție de Ludovic Orban, Angajament cu Securitatea!

Mega-veste! Se va acorda un nou tip de tichete

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare