sursa foto:  cotidianul.ro

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Dezvăluire Bugetul.ro.Guvernul Orban face o nouă numire controversată. Un personaj extrem de controversat a pus mâna pe o funcție-cheie. Prin directorul general al Poștei Române, Guvernul Orban l-a uns director la Sucursala Fabrica de Timbre, începând cu data de 18 februarie 2020, pe Florin Gabriel Bulumac, un cunoscut liberal.

La prima vedere, nu pare să fie nicio problemă, astfel de combinații de partid fiind cotidiene în instituțiile statului, indiferent de cine se află la cârma guvernării.

Totuși, noul șef al Fabricii de Timbre nu are un trecut foarte curat. În anul 2016, Gabriel Bulumac, la acea vreme secretar general adjunct al PNL Teleorman, a fost „călcat” de procurorii DIICOT, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la 1 milion de euro, fiind acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

În iunie 2018, DIICOT Teleorman a clasat acuzația de constituire de grup infracțional organizat și a disjuns dosarul, declinând acuzațiile de spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Vezi și EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Teleorman au efectuat 17 percheziţii, pe raza judeţelor Teleorman, Ilfov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4.500.000 de lei prin infracţiuni economice în domeniul comerţului cu băuturi alcoolice.

Au fost luate la puricat de procurorii DIICOT firmele de distribuție deținute în Alexandria de familia Bulumac, Distrigrup și RPD. Potrivit procurorilor, firmele au fost implicate într-o schemă infracțională prin efectuarea unor operaţiuni financiare fictive. Unul dintre cei verificați de DIICOT, Gabriel Bulumac, este secretar general adjunct al PNL Teleorman, scriau jurnaliștii din Teleorman, la vremea respectivă.

De altfel, familia Bulumac a cerut în instanță falimentul pentru Distrigrup, dar s-a ales cu un proces intentat de lichidatorul judiciar, procesul fiind suspendat până la soluţionarea dosarului penal nr. 80/D/P/2015, aflat pe rolul DIICOT Teleorman.

În baza art. 413 alin. 1 pct. 2 CPC suspendă judecata cauzei până la soluţionarea dosarului penal nr. 80/D/P/2015 aflat pe rolul DIICOT Teleorman. Cu recurs pe toată durata suspendării . Pronunţată în şedinţă publică azi, 26/11/2018.”, se arată într-o soluție a magistraților de la Tribunalul Teleorman.

Operațiuni financiare fictive

„La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman au efectuat 17 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Teleorman, Ilfov, Constanţa şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Patru persoane sunt bănuite că, în perioada 2010 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali ai două societăţi comerciale care aveau ca obiect de activitate comerţul cu băuturi alcoolice, din municipiul Alexandria, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni economice”, se precizează într-un comunicat emis de IPJ Teleorman.

Potrivit informațiilor adunate de DIICOT, pe parcursul derulării activităţii infracţionale, grupul ar fi fost sprijinit de alte persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai altor 10 societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, cu un comportament de tip „fantomă”. Prin efectuarea unor operaţiuni financiare fictive, cei în cauză s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale cu 4.520.471 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 laptopuri, 2 hard – disk – uri, 5 stick-uri de memorie, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost puse în executare 18 mandate de aducere şi au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra a 14 autoturisme şi a 9 imobile (case şi terenuri) deţinute de cei în cauză.

Vezi și Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Decizia privind numirea lui Gabriel Bulumac la șefia Sucursalei Fabrica de Timbre

 

În iunie 2018, DIICOT Teleorman a clasat acuzația de constituire de grup infracțional organizat și a disjuns dosarul, declinând acuzațiile de spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare