sursa foto:  click.ro

EXCLUSIV! Planul magistral de la Cotroceni! Dragnea pe făraş. Rolul lui Florian Coldea

Săptămâna şi criza politică – aşa se prezintă situaţia în România de când PSD-ul condus de Liviu Dragnea a preluat frâiele puterii la sfârşitul lui 2016. Bunăstarea cetăţenilor, progresul economic, relaţiile cu partenerii externi par să nu conteze prea mult pentru preşedintele social democraţilor, care parcă ar duce o luptă permanentă pe persoană fizică cu oricine nu-i este complet obedient.

Pentru mulţi dintre cei aflaţi la polii puterii, Liviu Dragnea a devenit un pericol naţional, povestesc unele surse din zona Cotroceniului. Acestea au dezvăluit pentru bugetul.ro că îngrijorarea partenerilor externi s-a făcut auzită până la preşedintele Klaus Iohannis, căruia i s-ar fi cerut să rezolve situaţia. Acesta ar fi fost obligat să-şi convoace consultanţii apropiaţi pentru a pune la cale un plan prin care să stopeze ascensiunea fulminantă a preşedintelui PSD, care este la un pas să îngenunchieze şi Justiţia. Îngrijorarea vine, însă din cum ar putea gestiona bugetul ţării în viitor şi la ce compromisuri majore ar fi dispus pentru binele personal.

SIE, la un pas de criză! Vlase – planul dinamită contra lui Dragnea

În acest context, ideea salvatoare ar fi venit din zona serviciilor secrete. SIE este la un pas să intre într-o reală criză instituţională. Generalul Silviu Predoiu, cel care conduce SIE astăzi din poziţia de interimar, se pensionează în curând şi cum nu există niciun alt şef la SIE, numit de Parlament, instituţia poate deveni nefuncţională. Nu va mai avea cine să numească un nou prim-adjunct, cine să reprezinte România în relațiile cu serviciile partenere şi nici măcar cine să aprobe operațiuni sau alocare de fonduri. Numai un director numit de Parlament, la propunerea preşedintelui poate debloca situaţia. Practic suntem la un pas să ne facem de râs în întreaga lume şi să ne pierdem complet credibilitatea în faţa tuturor serviciilor partenere, ceea ce aduce o atingere gravă securităţii naţionale.

Unele surse spun că Gabriel Vlase este planul conceput în laboratoarele de la Cotroceni prin care Liviu Dragnea să fie îndepărtat de la butoanele PSD, adică mai întâi să-şi piardă scaunul de la Camera Deputaţilor, urmând ulterior remanierea întregului Guvern. Deputatul PSD propus să preia conducerea SIE este foarte apreciat la nivel internaţional, fiind un pion important în ecuaţia NATO. Apartenenţa lui politică este irelevantă în acest context, el fiind preferat să preia conducerea SIE şi de actuala conducere a serviciului, au dezvăluit oameni din serviciile de informaţii pentru bugetul.ro. Totuşi fiind şi membru PSD, nu ar exista niciun motiv pentru care coaliţia PSD – ALDE să-l respingă. Vlase a acceptat propunerea de a deveni şef la SIE, fără să ştie că va deveni un instrument dintr-un plan bine pus la punct.

Dragnea a căzut în plasa lui Iohannis! Cum îşi va pierde scaunul

Deşi Vlase a rămas fidel partidului, chiar şi când a primit oferte foarte tentante de a deraia, Liviu Dragnea nu l-a avut niciodată la suflet şi a încercat prin diverse metode să-l izoleze, au relatat mai multe surse din PSD. Cumva Vlase a reuşit mereu să se menţină în top, având şi o susţinere externă consistentă, după cum susţin mai multe voci. Se pare că acesta a evitat să intre în vreun conflict cu şeful său de partid, urmând linia stabilită la centru.

Iniţial Dragnea ar fi fost de acord cu propunerea Vlase la SIE potrivit aceloraşi surse din PSD. Dar asta strica planul de la Cotroceni pentru că nu s-ar mai putea crea nicio criză. Ulterior, au apărut aşa zişii influenceri, plus informaţii false cu rolul de a-l convinge pe Dragnea să revină asupra deciziei. Practic, preşedintele PSD a căzut în plasă şi este din nou la un pas să piardă partidul şi să arunce ţara într-o nouă criză, consideră mai mulţi factori de decizie.

Rolul lui Coldea

Cu susţinerea PNL, USR, Pro România şi o parte dintre social democraţii care-i sunt apropiaţi, Vlase ar putea deveni şef la SIE şi totodată Dragnea şi+ar putea pierde scaunul la Camera Deputaţilor, iar Guvernul ar pica imediat. Astfel PSD ar pierde puterea cu doar un an înainte de alegerile prezidenţiale, iar pe 21 iunie Dragnea ar putea primi CONDAMNARE, mai ales că este la un pas să creeze o criză instituţională fără precedent. Practic transformă SIE într-un serviciu nefuncţional, punând în pericol operaţiuni de mare risc. Sau cel puţin aşa ne-au explicat mai mulţi specialişti în domeniul securităţii naţionale.

Surse din PSD spun că Liviu Dragnea le şopteşte prin terţi liderilor din provincie că are susţinerea lui Florian Coldea în tot ceea ce face. Totuşi fostul şef al SRI s-ar fi dat un pas în spate de mai mult timp. Practic Dragnea î+ar avertiza subtil pe liderii din teritoriu că dacă nu-l ascultă vor fi loviţi cu secretele deţinute de Florian Coldea, potrivit aceloraşi surse. Doar că fostul prim-adjunct pare că a luat o mică pauză şi probabil va ieşi la rampă când toţi se vor aştepta mai puţin.

Vezi și EXCLUSIV! Prima reacție a DNA după ce Mihai Gâdea a făcut public faptul că Laura Codruța Kovesi îi cere banii

Acuzații fără precedent! Ce cunoscută vedetă TV a făcut-o pe Viorica Dăncilă analfabetă

În ce și-a investit banii obținuți din vânzarea caselor omul propus de Klaus Iohannis la șefia SIE – Partener de afaceri cu Mihai Tudose

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare