sursa foto:  newsweek.com

Expert în securitate: Serviciile secrete ruse pregătesc o Rusie post-Putin. Știu că războiul este pierdut

Un expert în securitate afirmă că, la Moscova, se pregătește deja o Rusie fără Vladimir Putin. Oficiali de rang înalt de la Moscova cred că războiul din Ucraina este pierdut și se pregătesc pentru o Rusie fără Vladimir Putin la conducere, a afirmat Christo Grozev, citat de Insider.

Grozev, expert în securitate în grupul de investigație Bellingcat, informează că oficiali cu influență în cadrul serviciilor de informații cred că liderul de la Kremlin pierde controlul asupra puterii, notează radiochisinau.md, citat de tvrmoldova.md.

„Elita informată” din cadrul forțelor de securitate „înțelege că războiul este pierdut”, a declarat Christo Grozev, într-un interviu acordat Radio Liberty.

Potrivit lui Grozev, mai mulți oficiali de la FSB și GRU se pregătesc pentru o Rusie post-Putin. „Unii dintre ei caută o ocazie de a-și scoate familiile din Rusia”, a spus Grozev.

Pentru a avea șanse la câștigarea războiului pe care l-a declanșat, Putin ar trebui să decreteze o mobilizare generală. Numai că acest lucru ar putea provoca nemulțumirea populației și ar duce, crede același expert, la o explozie de nemulțumire în societate.

Unii apropiați ai lui Putin îl presează pe Putin să folosească arme nucleare sau chimice, a adăugat Grozev, dar alții spun că „deja este prea mult” și că „este mai bine să nu irosim încă 10.000 de vieți ale soldaților și ofițerilor noștri”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare